Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΣΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΟΣΜΟ ΖΕΟΛΙΘΟ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ... ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ...

Ακόμη αναζητούνται οι υπεύθυνοι για το μπλοκάρισμα της επένδυσης για την εξόρυξη του ζεόλιθου στα Πετρωτά Έβρου. Ενώ η εισαγγελική έρευν...


Ακόμη αναζητούνται οι υπεύθυνοι για το μπλοκάρισμα της επένδυσης για την εξόρυξη του ζεόλιθου στα Πετρωτά Έβρου. Ενώ η εισαγγελική έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα προχωρεί με ταχείς ρυθμούς, η έρευνα για την διερεύνηση τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων έχει κολλήσει στη Βουλή.

Έξι πολιτικά πρόσωπα και περίπου 25 στελέχη του ΙΓΜΕ ελέγχονται στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας για πράξεις και τυχόν παραλείψεις που είχαν ως συνέπεια να μην προχωρήσει η επένδυση του ζεόλιθου στα Πετρωτά Έβρου, με αποτέλεσμα τη βλάβη του ελληνικού Δημοσίου από τη μη είσπραξη εσόδων και φόρων.

Την ίδια στιγμή, εκκρεμεί στη Βουλή η μήνυση που έχει κατατεθεί σε βάρος του Γ. Μανιάτη από την ενδιαφερόμενη για την εξόρυξη εταιρεία. Ο φάκελος που είχε διαβιβαστεί στον Αρειο Πάγο, έχει σταλεί εδώ και μήνες στη Βουλή, όπως ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, αλλά προς το παρόν το θέμα δεν έχει συζητηθεί. Το θέμα της δικογραφίας που εκκρεμεί, αφορά τον Γ. Μανιάτη επισημαίνει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, την οποία κοινοποιεί στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο εκπρόσωπος της ενδιαφερόμενης εταιρείας για την εξόρυξη στα Πετρωτά Εβρου, Γιάννης Βορδογιάννης.

Κάνει λόγο για επί δεκαετίες ταλαιπωρία της εταιρείας και ζητεί, τέλος, την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής και των κομμάτων για την εξέταση της δικογραφίας που αφορά τον Γ. Μανιάτη. Επισημαίνεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο είναι μέτοχος στην επένδυση σε ποσοστό 8% και καθημερινά χάνει εκατομμύρια ευρώ από έσοδα και φόρους. Την ίδια στιγμή η Ελλάδα εισάγει ακριβότερα χαμηλότερης ποιότητας ζεόλιθο από τη Βουλγαρία και την Τουρκία.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι, όσο η Ελλάδα δεν μετατρέπει σε χρήμα τον πλούσιο ορυκτό της πλούτο και στην προκείμενη περίπτωση τον ζεόλιθο, η Τουρκία και η Βουλγαρία τείνουν να μετατραπούν σε ορισμένους από τους μεγαλύτερους περιφερειακούς παίκτες στην συγκεκριμένη αγορά. ΠΗΓΗ

-------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.