Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ... ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ...

Η έναρξη της παραγωγής αναμένεται να ξεκινήσει το 2020 αντί για το 2019 Κατά τουλάχιστον ένα χρόνο αναμένεται να καθυστερήσει η λειτουργ...


Η έναρξη της παραγωγής αναμένεται να ξεκινήσει το 2020 αντί για το 2019

Κατά τουλάχιστον ένα χρόνο αναμένεται να καθυστερήσει η λειτουργία του πρώτου πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Τουρκίας δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς καλά ενημερωμένη πηγή, καθώς προβάλουν πολλά γραφειοκρατικά προσκόμματα για το έργο αυτό, αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο πρώτος σταθμός, ισχύος 4.800 μεγαβάτ (MW) ήδη παρουσιάζει καθυστερήσεις σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα καθώς ο πρώτος αντιδραστήρας του εργοστασίου θεωρείται απίθανο να τεθεί σε λειτουργία το 2019 όπως προβλεπόταν.

Η έναρξη της παραγωγής «το 2019 δεν είναι δυνατή. Πιθανότερο είναι (να αρχίσει) το 2020», είπε μία πηγή. Η ίδια πηγή επισήμανε ότι απαιτείται μια περίοδος δοκιμαστικής λειτουργίας 6-12 μηνών πριν καταστούν πλήρως επιχειρησιακοί οι αντιδραστήρες αυτοί.

Η έναρξη των κατασκευαστικών έργων στο εργοστάσιο Άκουγιου της Μερσίνης στη νότια Τουρκία είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στα μέσα του 2015 και ως το 2023 —με βάση το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα— θα πρέπει να λειτουργούν και οι τέσσερις αντιδραστήρες του. Όμως ακόμη οι ανάδοχοι του έργου δεν έχουν λάβει καν οικοδομικές άδειες.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η έκθεση για τις επιπτώσεις του έργου στο περιβάλλον, η οποία θα πρέπει παράλληλα να εγκριθεί από τις τουρκικές αρχές, χρειάστηκε να υποβληθεί εκ νέου στο υπουργείο Περιβάλλοντος τον Σεπτέμβριο, μήνες μετά την καθορισμένη προθεσμία.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.