Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΚΛΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΨΟΥΝ ΑΛΛΟ ΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΝΑΤΟ...

Έκκληση στις ευρωπαϊκές χώρες να αναστρέψουν την παρούσα τάση μείωσης των πιστώσεων για αμυντικές δαπάνες απηύθυνε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Άντερς...


Έκκληση στις ευρωπαϊκές χώρες να αναστρέψουν την παρούσα τάση μείωσης των πιστώσεων για αμυντικές δαπάνες απηύθυνε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση η Ευρώπη κινδυνεύει να χάσει την δυνατότητα επιρροής της.

Μιλώντας στις Βρυξέλλες για το μέλλον της Ατλαντικής Συμμαχίας, ο κ. Ράσμουσεν τόνισε ότι για να παραμείνει «ισχυρό» το ΝΑΤΟ «χρειάζεται μια Ευρώπη ισχυρή όσον αφορά τη δυνατότητα της αμυντικής βιομηχανίας και της πολιτικής δέσμευσης».

«Θα ήθελα οι Ευρωπαίοι να έχουν τον ρόλο τους αποκτώντας περισσότερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη παρακολούθησης, περισσότερα μεγάλα αεροσκάφη και αεροσκάφη ανεφοδιασμού εν πτήσει προκειμένου να αυξήσουν τις ικανότητες ανάπτυξης, περισσότερα ραντάρ στα πλοία», πρόσθεσε.

Η Ευρώπη «χρειάζεται μια ισχυρή βιομηχανική βάση» αλλά «επί του παρόντος η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία παραμένει υπέρ το δέον εθνική και κατακερματισμένη», συμπλήρωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Κατέληξε, δε, λέγοντας ότι αναμένει μια «ισχυρή πολιτική δέσμευση» των ηγετών της ΕΕ κατά την σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου, η οποία θα επικεντρωθεί στην άμυνα. protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.