Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΕΙΧΕ Ο 55ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ... ΕΠΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ 40ΧΡΟΝΟ ΣΥΝΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΗ ΤΟΥ...

Για κατοχή αρχαίων νομισμάτων, κοσμημάτων, όπλων και φυσιγγίων αλλά και για καλλιέργεια κάνναβης συνελήφθη ένας 55χρόνος στο Κλεισοχώρι Πέ...

Για κατοχή αρχαίων νομισμάτων, κοσμημάτων, όπλων και φυσιγγίων αλλά και για καλλιέργεια κάνναβης συνελήφθη ένας 55χρόνος στο Κλεισοχώρι Πέλλας .

Στη διάρκεια αστυνομικής έρευνας στο σπίτι του συλληφθέντα βρέθηκαν επτά μεταλλικά νομίσματα και διάφορα κοσμήματα και μεταλλικά εξαρτήματα παραδοσιακών γυναικείων ενδυμασιών, ένα περίστροφο κρότου αερίου, ένα κυνηγετικό όπλο, 37 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και τύπων, ένα τόξο (replica) με φαρέτρα που περιείχε 11 βέλη καθώς και τρία δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούσε σε γλάστρες.

Τα νομίσματα και τα κοσμήματα εξετάστηκαν από αρμόδιο αρχαιολόγο της ΙΖ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, ο οποίος διαπίστωσε ότι ήταν, το ένα από την εποχή του βασιλιά Φιλίππου Β΄, δύο των Ελληνιστικών χρόνων, τέσσερα της Ρωμαϊκής περιόδου, ενώ τα κοσμήματα και τα μεταλλικά εξαρτήματα χρονολογούνται ως υστεροβυζαντινής εποχής. Πρόκειται για αντικείμενα που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου «Για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» .

Μαζί με τον 55χρονο συνελήφθη και ένας 40χρονος που καλλιεργούσαν μαζί χασίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.