Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΙΣ 3 ΚΑΙ 30 ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ... ΝΙΚΑΜΕ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ EUROBASKET

Το απόλυτο χάθηκε, αλλά ο στόχος είναι μπροστά μας… Η Εθνική έχασε στα σημεία από την Ιταλία, αλλά δεν χάθηκε. Κι αν κερδίσει σήμερα (15...


Το απόλυτο χάθηκε, αλλά ο στόχος είναι μπροστά μας… Η Εθνική έχασε στα σημεία από την Ιταλία, αλλά δεν χάθηκε. Κι αν κερδίσει σήμερα (15:30, ANT1 και NovaΣΠΟΡ FM 94,6) τη Φινλανδία τότε μπορεί να αισθάνεται σίγουρη για τη συνέχειά της στη διοργάνωση.

Απογοήτευση μεν, αλλά…

Η ευκαιρία για το απόλυτο και τη μεταφορά τεσσάρων βαθμών στη δεύτερη φάση «πέταξε». Η Εθνική πλήρωσε την άμυνά της στο ένας με έναν, αδυναμία που είχε παρουσιαστεί στα φιλικά. Μπελινέλι, Ντατόμε και Τζεντίλε πέτυχαν μεγάλα σουτ, υπό δύσκολες συνθήκες και η ενέργεια της ελληνικής ομάδας έφτανε μέχρι την επιστροφή στο ματς και την ισοφάριση σε 70-70. Προσθέστε σε αυτά την απουσία του Σπανούλη και τα αρκετά φαλτσοσφυρίγματα και… ιδού η πρώτη ήττα της Εθνικής.

Οι διεθνείς ήταν απογοητευμένοι μετά το ματς. Όχι γιατί ήρθε το τέλος του κόσμου, αλλά γιατί γνωρίζουν πως ήταν ένα παιχνίδι που μπορούσαν να κερδίσουν. Όμως ξεκαθάρισαν πως οφείλουν να το αφήσουν πίσω τους και να κοιτάξουν μπροστά.

Αναγκαία η νίκη

Ό,τι έγινε ανήκει στο παρελθόν. Η Εθνική οφείλει το μεσημέρι να κερδίσει τη Φινλανδία (που επίσης έχει εξασφαλίσει την πρόκριση) για να μεταφέρει στη δεύτερη φάση τρεις βαθμούς. Ειδάλλως, θα μετακομίσει στη Λιουμπλιάνα με μόλις δύο βαθμούς και το έργο της πρόκρισης στα προημιτελικά θα γίνει πολύ δύσκολο.

Στη σημερινή της προσπάθεια είναι πολύ πιθανό να συνεισφέρει και ο Βασίλης Σπανούλης. Ο Λαρισαίος γκαρντ συμμετείχε στη χθεσινή προθέρμανση, έδειχνε να πατά καλά και ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός του διαστρέμματος που είχε υποστεί την Πέμπτη. Μένει να φανεί αν ο Αντρέα Τρινκιέρι θα τον ρίξει στη μάχη από την αρχή ή θα το πράξει μόνο εφόσον χρειαστεί. Κανονικά διαθέσιμος θα είναι και ο Στράτος Περπέρογλου, παρότι η αγκωνιά που δέχτηκε στα πλευρά… πόνεσε πολύ.

Το κροατικό δώρο

Η Κροατία «δούλεψε» για την Ελλάδα και της έκανε ένα καλό δώρο νικώντας χθες βράδυ τη Σλοβενία. Εφόσον επικρατήσει το απόγευμα της Δευτέρας της Τσεχίας (που δεν είναι καθόλου αδιάφορη καθώς διεκδικεί την πρόκριση), παίρνει την πρόκριση για τη δεύτερη φάση μαζί με τις ήδη εξασφαλισμένες Ισπανία και Σλοβενία. Κι επειδή οι τρεις στα μεταξύ τους ματς έχουν από μία νίκη και μία ήττα, θα μεταφέρουν στη δεύτερη φάση τρεις βαθμούς, όπως και η Εθνική, εφόσον νικήσει -φυσικά- τη Φινλανδία. Σε αυτή την περίπτωση ακόμη και μία νίκη στη δεύτερη φάση είναι πιθανώς να αρκεί στην ελληνική ομάδα για να περάσει στα προημιτελικά.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.