Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΓΑΜΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ... ΤΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΒΙΟΝ ΑΝΘΟΣΠΑΡΤΟΝ;;;

Οι πρώτοι γάμοι ομοφυλοφίλων έλαβαν χώρα χθες στη Νέα Ζηλανδία, η οποία τον περασμένο Απρίλιο έγινε η 15η χώρα στον κόσμο που νομιμοποί...


Οι πρώτοι γάμοι ομοφυλοφίλων έλαβαν χώρα χθες στη Νέα Ζηλανδία, η οποία τον περασμένο Απρίλιο έγινε η 15η χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και η πρώτη στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού Συνολικά 31 γαμήλιες τελετές πραγματοποιήθηκαν χθες στη χώρα και μεταξύ των ζευγαριών που ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου υπήρχε ένα που ξεχώρισε και έφτασε από την Αυστραλία.

Πρόκειται για τους Πολ Μακάρθι και Τρεντ Κάντλερ, οι οποίοι είχαν κερδίσει διαγωνισμό του Οργανισμού Τουρισμού της Νέας Ζηλανδίας, με έπαθλο ένα ταξίδι στη χώρα για τον γάμο τους. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στην πρωτεύουσα Ουέλινγκτον ενώπιον συγγενών και φίλων αλλά και με την παρουσία μέσων μαζικής ενημέρωσης και παρόλο που στην πατρίδα τους ο γάμος τους δεν θα είναι νόμιμος δήλωσαν ότι είναι μια «ιστορικά σημαντική κίνηση και ένα σημαντικό βήμα στις προσωπικές μας ζωές».

Ευτυχής...

Ο Μακάρθι δήλωσε ευτυχής που στον γάμο παραβρέθηκαν δημοσιογράφοι, καθώς έτσι «αρκετοί άνθρωποι βλέπουν ότι δεν έχουμε κέρατα, δεν είμαστε φρικιά και ότι δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθούν από την ισότητα στον γάμο... Είμαστε ευτυχισμένοι και θέλουμε ο κόσμος να συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει τίποτα να φοβάται». Πάντως το ζευγάρι από την Αυστραλία δήλωσε απογοητευμένο από την πρόσφατη καταψήφιση αντίστοιχου νομοσχεδίου στην πατρίδα τους.

Σύμφωνα με αυστραλιανή οργάνωση για την ισότητα στον γάμο, περίπου 1.000 ζευγάρια από την Αυστραλία έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στη Νέα Ζηλανδία για να παντρευτούν. Η προηγούμενη χώρα όπου είχε τελεστεί ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων ήταν η Γαλλία, όπου τον περασμένο Μάιο παντρεύτηκαν οι Βενσάν Οτίν και Μπρουνό Μπουαλό μετά τη νομιμοποίηση, εν μέσω μαζικών διαδηλώσεων και επεισοδίων, από την κυβέρνηση Ολάντ του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.
Tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.