Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 5 ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΤΗ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ...!!! ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΒΑΒΑ...

ΟΤΑΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΔΕΝ "ΣΟΚΑΡΕΤΑΙ" ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ... Ο ΕΝΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΤ...

ΟΤΑΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΔΕΝ "ΣΟΚΑΡΕΤΑΙ" ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ...
Ο ΕΝΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΤΙ "ΕΓΩ ΓΙΑ ΚΟΚΑ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΗΞΕΡΑ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΦΟΝΟΥΣ"...

Προβλήθηκε ζωντανά ενώπιον του Κακουργιοδικείου, το βίντεο που δείχνει τον ψυχρό εκτελεστή, να πατά τη σκανδάλη και να σπέρνει τον θάνατο στην Αγία Νάπα.

Στο πολυαναμενόμενο βίντεο που προβλήθηκε σήμερα, σκιαγραφείται μια ανθρώπινη φιγούρα με το χέρι σηκωμένο προς το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τα 5 θύματα.

Το βίντεο εξασφαλίστηκε από τη μπιραρία «Ζικ Ζακ», που βρίσκεται επί της οδού Καταλυμάτων, σε κοντινό σημείο από τον τόπου του εγκλήματος. Συγκεκριμένα η αστυνομία, από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης εξασφάλισε αντανάκλαση την ώρα που ο δράστης πάτησε την σκανδάλη, σκοτώνοντας τους 5 επιβαίνοντες του πολυτελέστατου αυτοκινήτου.

Μάλιστα από τις κάμερες ασφαλείας η αστυνομία εκτιμά ότι η ακριβής ώρα του φονικού, ήταν στις 3:24 τα χαράματα της 23ης Ιουνίου 2012.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα της αστυνομίας, αστυφύλακα της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Αστυνομίας Χριστόφορο Παπασάββα, στο βίντεο υπ’ αριθμό 161, όπου καταγράφεται η σκηνή του φονικού, διαφαίνεται ένα άτομο το οποίο φέρει στο κεφάλι καπέλο τύπου τζόκεϊ, να προσεγγίζει από την αριστερή πλευρά το αυτοκίνητο με τους επιβαίνοντες και να έχει προτεταμένο το χέρι του προς το όχημα.

Ο αστυφύλακας της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου, αναλύοντας το βίντεο, ταύτισε την ανθρώπινη φιγούρα που προβάλλεται στα πλάνα και η οποία τρέχει από τα σκαλιά της εκκλησίας στο κέντρο της Αγίας Νάπας, 20 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που η ανθρώπινη φιγούρα εγκαταλείπει τη σκηνή του φονικού με τον 1ο κατηγορούμενο, Δημήτρη Μαμαλικόπουλο.

Στα βίντεο που προβλήθηκαν και καταγράφουν τις κινήσεις των δύο Ελλαδιτών κατηγορουμένων Δημήτρη Μαμαλικόπουλου και Αναστάσιου Τσεχιλίδη, λίγες ώρες πριν το φονικό διαφαίνονται ανήσυχοι να περιφέρονται για ώρες στο προαύλιο της εκκλησίας καθώς και τον 1ο κατηγορούμενο ν’ αλλάζει αρκετές φορές φανέλα και να μιλά στο κινητό του τηλέφωνο. 

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου προβλήθηκαν επίσης βίντεο από το ξενοδοχείο «Νέστωρ» όπου διέμεναν οι δύο κατηγορούμενοι, από την είσοδο της δισκοθήκης «Soho», εντός της οποίας βρίσκονταν λίγο πριν το φόνο τα θύματα και διασκέδαζαν, από το περίπτερο «Sky», που βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από την δισκοθήκη, από το οποίο οι δύο κατηγορούμενοι αγόρασαν λίγο πριν το φόνο χυμό, καθώς και από άλλα υποστατικά που βρίσκονται πλησίον της δισκοθήκης και της σκηνή του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο “ΒΗΜΑ” σε δύο αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για την δικογραφία (το ρεπορτάζ είχε γραφτεί πριν την σύλληψη των δραστών) αλλά και το προφίλ του “ντροπαλού εκτελεστή ΜΑΜ” θα φώτιζε ενδιαφέρουσες πτυχές της υπόθεσης.

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο φαίνεται να έχουν δύο έλληνες αντεξουσιαστές ηλικίας 29 και 41 ετών, εκ των οποίων ο πρώτος φέρεται να ήταν αυτός που πυροβόλησε τους πέντε ανθρώπους. Στα δικαστικά έγγραφα αποτυπώνεται λεπτό προς λεπτό η στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας ενώ αποκαλύπτονται άγνωστα στοιχεία για τις κινήσεις των δραστών αλλά και τα κίνητρα των εντολέων. Επιπλέον προκύπτει ότι οι κυπριακές αρχές ζήτησαν από τις ελληνικές να πραγματοποιήσουν ενδελεχή έρευνα σε ταξιδιωτικό πρακτορείο στην οδό Πανεπιστημίου, στο οποίο φαίνεται να εκδόθηκαν τα αεροπορικά εισιτήρια των δύο υπόπτων για την σφαγή στην Κύπρο, ενώ αναζητείται άρση απορρήτου για κινητό που φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε την περίοδο της φονικής επίθεσης.

Οπως λοιπόν αναφέρεται αναλυτικά στο έγγραφο των κυπριακών αρχών «στις 23 Ιουνίου 2012 και περί ώρα 3.24 ενώ το αυτοκίνητο με αριθμό εγγραφής ΚΤΑ988 στο οποίο επέβαιναν πέντε πρόσωπα κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα στην οδό Καταλυμάτων στην Αγία Νάπα δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών (σ.σ 14 συνολικά, οι 13 βρήκαν στόχο) από άγνωστο πρόσωπο, το οποίο τους προσέγγισε πεζός. Ο δράστης εγκατέλειψε τη σκηνή πεζός ενώ από τον έλεγχο που έγινε στα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης υποστατικών της περιοχής διαφάνηκε ότι ο δράστης επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο που τον ανέμενε 50 περίπου μέτρα πιο κάτω, το οποίο ακολούθως κατευθύνθηκε μέσω της οδού Μάρτας προς την λεωφόρο Νησί. 

Επίσης από τα κλειστά κυκλώματα εντοπίστηκαν οι κινήσεις των επιβαινόντων του συγκεκριμένου αυτοκινήτου -τρία συνολικά πρόσωπα- τα οποία κάποιες ώρες πριν την διάπραξη του φόνου πηγαινοέρχονταν στην περιοχή, πέριξ της σκηνής του φόνου, τόσο πεζοί όσο και με το αυτοκίνητο τους. Κάποια από τα κλειστά κυκλώματα τους κατέγραψαν από κοντινή απόσταση όπου διακρίνονται τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώ οι δύο ύποπτοι μία ώρα πριν την διάπραξη του φόνου καταγράφηκαν από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης να εισέρχονται σε περίπτερο που βρίσκεται δίπλα από την δισκοθήκη Soho στην οποία βρίσκονταν τα θύματα. Κατά την περίοδο 19-22/6/2012 οι δύο ύποπτοι διέμεναν σε ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα ενώ στις 22-23/6/2012 προέκυψε ότι διέμεναν σε ξενοδοχείο της περιοχής Λιμανάκι, επίσης στην Αγία Νάπα. Από έλεγχο που έγινε στο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του ξενοδοχείου αυτού διαφάνηκε ότι οι δύο ύποπτοι εισήλθαν στον χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου την ώρα 3.28 της 23/6/2012 δηλαδή 4 λεπτά μετά την διάπραξη του φόνου».

Στο έγγραφο των κυπριακών υπηρεσιών ζητείται η άρση απορρήτου του κινητού τηλεφώνου «698626...» ενώ ζητείται να διερευνηθεί από τους υπεύθυνους τουριστικού γραφείου στο κέντρο της Αθήνας «ποιος και πότε έκανε την κράτηση πτήσης, ο τρόπος με τον οποίο έγινε η πληρωμή των εισιτηρίων και από ποιον». Μάλιστα ζητείται να εξετασθεί το εσωτερικό κύκλωμα καμερών του τουριστικού γραφείου. Επίσης ζητείται το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των δύο συλληφθέντων από 1ης Ιανουαρίου 2012.

Εκείνο πάντως που εξακολουθεί να εντυπωσιάζει είναι οι ισχυρισμοί του 41χρονου συλληφθέντα, σύμφωνα με τους οποίους «πήγε στην Κύπρο με την εντύπωση ότι θα συμμετείχε σε υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης και μεταφοράς πλαστών χαρτονομισμάτων. Τις συναντήσεις με Κυπρίους τις έκανε ο 29χρονος φίλος μου στο εστιατόριο του ξενοδοχείου κι εγώ έμενα στο δωμάτιο. Λίγο πριν την επίθεση ο συνεργός μου -αυτός που πυροβόλησε τους πέντε σωματοφύλακες- είχε κάνει χρήση κοκαΐνης και θυμάμαι ότι οι κόρες των ματιών του ήταν διεσταλμένες. Εγώ ήμουν οδηγός στο όχημα που χρησιμοποιήσαμε εκείνο το βράδυ. Οταν μπήκε στο αυτοκίνητο δεν μου είπε τίποτα για τους φόνους. Πήγαμε στο ξενοδοχείο και κοιμηθήκαμε κανονικά. Την επόμενη ημέρα έφυγε με το αεροπλάνο και μου άφησε 250 ευρώ. Τον είδα μετά από τέσσερις ημέρες στην Αθήνα, του είπα για τους φόνους και μου είπε "ξέχνα το". Δεν λέμε τίποτα πλέον γι' αυτό».

Την ίδια ώρα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εξετάζει ενδελεχώς την δράση του 29χρονου αντεξουσιαστή για τυχόν σχέσεις του με αιματηρές ένοπλες επιθέσεις από ομάδες «αντάρτικου πόλης» αλλά και ληστείες. Ο 29χρονος κρατείται πλέον στην ΣΤ' πτέρυγα Κορυδαλλού, κοντά στο κελί του Ακη Τσοχατζόπουλου μετά από ξυλοδαρμό του -τη Δευτέρα το βράδυ- από κρατούμενους αντεξουσιαστές σε άλλη πτέρυγα των φυλακών όπου είχε μεταφερθεί αρχικά.



Ο ΝΤΡΟΠΑΛΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ

«Ηταν ένα πολύ ντροπαλό αγόρι που πολλές φορές το χτυπούσαν οι συμμαθητές του. Φοβόταν να κυκλοφορεί στα σκοτεινά σημεία κοντά στο σπίτι του, στη βιομηχανική περιοχή του Ταύρου. Εμπλεξε μικρός με τα ναρκωτικά. Μετά όμως έκανε μια σχέση από την οποία απέκτησε παιδί, για την επιμέλεια του οποίου παλεύει. Τον τελευταίο καιρό ξέραμε ότι είχε μπλεξίματα στα Εξάρχεια και βλέπαμε πολλές φορες στη γειτονιά αυτοκίνητα της Ασφάλειας. Μας μοιάζει όμως απίστευτο ότι ο Δημήτρης σκότωσε έτσι πέντε ανθρώπους...».

Μιλούν στο «Βήμα της Κυριακής» άνθρωποι που γνωρίζουν τον 29χρονο πρωταγωνιστή του «μακελειού στην Αγία Νάπα». Σύμφωνα με τη μαρτυρία του συνεργού του, ο νεαρός με τη μικρή κοτσίδα, τα τατουάζ και το ατημέλητο στυλ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πυροβόλησε 14 φορές και σκότωσε στις 23 Ιουνίου 2012 πέντε ανυποψίαστους ανθρώπους με μια δεινότητα και ευκολία που τρομάζει, σε μια πρωτοφανή μαζική δολοφονία που θυμίζει περίοδο της ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική. Με τους αστυνομικούς να πιστεύουν βάσιμα ότι ίσως ο 29χρονος είναι ο δράστης ανεξιχνίαστων δολοφονιών οι οποίες έχουν αποδοθεί στο ελληνικό αντάρτικο πόλης ή στο κοινό ποινικό δίκαιο. Και ανάμεσα σε αυτές η δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα και του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια αλλά και η αιματηρή επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής, στις οποίες φαίνεται ότι ένας από τους δράστες πυροβολεί με πρωτοφανή μανία...

Τα ναρκωτικά και τα Εξάρχεια

Ο Δημήτρης Μ. ή «Μαμ», όπως ήταν το ψευδώνυμό του στα Εξάρχεια, γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1983 στην Αθήνα και μεγάλωσε με την οικογένειά του σε ένα διώροφο σπίτι κοντά στη λεωφόρο Πέτρου Ράλλη, στη βιομηχανική ζώνη του Ταύρου. Ο πατέρας του είναι συνταξιούχος, πρώην υπάλληλος σε υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων. Εχει δύο αδελφούς και μία αδελφή που ποτέ δεν έχουν απασχολήσει την Αστυνομία για οτιδήποτε.

Γείτονές του μιλούν για «ένα πολύ καλό και ήρεμο παιδί που κάθε άλλο παρά βίαιη συμπεριφορά είχε. Μάλιστα πολλές φορές διάφοροι φίλοι τον χτυπούσαν και αυτός δεν έβγαζε άχνα. Εμοιαζε μάλλον φοβιτσιάρης και απέφευγε τους καβγάδες. Οταν όμως πήγε στο γυμνάσιο είχε μπλεξίματα με τα ναρκωτικά και κυρίως την ηρωίνη. Είχε ξυρίσει το κεφάλι του, είχε απομονωθεί απ' όλους και φαινόταν να παραπαίει. Με το ζόρι προσπάθησε να τελειώσει το λύκειο. Μετά έκανε μεγάλη προσπάθεια να καθαρίσει από τα ναρκωτικά και φάνηκε να συνέρχεται...».

Λίγους μήνες αργότερα ο 29χρονος γνώρισε στα Εξάρχεια, όπως λένε οι γείτονές του, μια συνομήλική του και μαζί της απέκτησε ένα παιδί. Τότε έκανε και μερικά μεροκάματα σε μια αποθήκη δημόσιου οργανισμού κοντά στο σπίτι του. Επιπλέον εργαζόταν περιστασιακά ως ελαιοχρωματιστής ή και σε άλλες τεχνικές δουλειές.

Πριν από μερικά χρόνια άρχισε να πηγαίνει στα Εξάρχεια και εντάχθηκε σε ομάδες αντιεξουσιαστών. Εμενε σε καταλήψεις κτιρίων, στην οδό Αχαρνών, αλλά και σε διαμέρισμα της οδού Νοταρά, μαζί με μια 22χρονη φίλη του. Οσο κατοικοέδρευε στα Εξάρχεια δεν φαίνεται να εργαζόταν πουθενά...

«Δραστήριος αντιεξουσιαστής»

«Την περίοδο 2003-2010 ξέραμε τον "Μαμ" ως έναν δραστήριο αντιεξουσιαστή που συμμετείχε σε επεισόδια στη διάρκεια διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας. Είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2011, όταν είχε επιτεθεί σε αστυνομικούς στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ακόμη είχαν υπάρξει ορισμένες ενδείξεις ότι ίσως συμμετείχε σε καταδρομικού τύπου εμπρηστικές επιθέσεις στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και στα πέριξ, χωρίς όμως να βρούμε οτιδήποτε αποδεικτικό σε βάρος του. Επιπλέον υπήρχαν ενδείξεις ότι γνώριζε αντιεξουσιαστές που τα ονόματά τους αναμείχθηκαν στην υπόθεση του "Επαναστατικού Αγώνα" και κυρίως στη "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". Μέχρι εκεί όμως» δηλώνει υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που επεξεργαζόταν τον φάκελο του μετέπειτα δολοφόνου της Αγίας Νάπας.

Στις 27 Απριλίου 2010 και ενώ εξελισσόταν η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την εξάρθρωση του «Επαναστατικού Αγώνα» ο «Μαμ» φέρεται, σύμφωνα με καταγγελία του στο Διαδίκτυο, να δέχθηκε «επίθεση από άνδρες της ΔΙΑΣ κοντά στην αμερικανική πρεσβεία».

Τότε σε ηλεκτρονική ανάρτησή του ανέφερε: «Επειδή ανήκω στον αναρχικό χώρο και συμμετέχω σε όλες τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες πιστεύω ότι αυτή η τραμπούκικη ενέργεια ήταν εκδικητική και εκφοβιστική. Γι' αυτό έχω καταθέσει μήνυση εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και δημοσιοποιώ το γεγονός ώστε αφενός να διαμηνύσω σε κάθε κατεύθυνση ότι τέτοια περιστατικά δεν πρόκειται να επηρεάσουν τη δράση μου».

Ωστόσο αυτή η μήνυσή του δεν είχε καμία δικαστική συνέχεια...

Ο «Ντούρου» και η εκτέλεση

Σχεδόν από την αρχή της παρουσίας του στα Εξάρχεια ο «Μαμ» είχε γνωρίσει τον «Ντούρου», όπως ήταν το παρατσούκλι στα πέριξ της πλατείας και όχι μόνο του 41χρονου συγκατηγορουμένου του για τη σφαγή στην Αγία Νάπα. Ο 41χρονος, που διέμενε στην οδό Κρήνης στη Νέα Ιωνία, είχε κατηγορηθεί κατ' επανάληψη για διακίνηση κοκαΐνης και φαίνεται ότι ήταν αυτός που πουλούσε ναρκωτικά στον 29χρονο αλλά και σε άλλα άτομα στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα δήλωνε κι αυτός «παρών» στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Τότε, λοιπόν, φαίνεται άγνωστος να ενημερώνει τους «δύο φίλους από τα Εξάρχεια» ότι κάποιος επιχειρηματίας από την Κύπρο πληρώνει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για «συμβόλαιο θανάτου». Σύμφωνα με τις αρχικές ενδείξεις, η παραγγελία δόθηκε από επιχειρηματία που ασχολείται με ηλεκτρονικό τζόγο στη Λευκωσία, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί και στην υπόθεση δολοφονίας τον Ιανουάριο του 2010 του ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού Αντη Χατζηκωστή, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθεί αυτή η εκτίμηση. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος φαίνεται να είχε ανταγωνισμό με τον επιχειρηματία, σωματοφύλακες του οποίου ήταν οι πέντε άνδρες που δολοφονήθηκαν στην Αγία Νάπα. Πλέον όμως οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διερευνούν το σενάριο στόχος των δολοφόνων της Αγίας Νάπας να ήταν για άλλον λόγο οι πέντε άτυχοι άνθρωποι...

Τι συνέβη στην Κύπρο

Για το τι ακριβώς συνέβη στην Κύπρο υπάρχει μόνο η εκδοχή του «Ντούρου». Αυτός υποστήριξε ότι ο 29χρονος ήταν ο απόλυτος οργανωτής του ταξιδιού στην Κύπρο. Οπως ανέφερε, «πήγαμε στην Κύπρο με την εντύπωση ότι θα κάναμε μεταφορά κοκαΐνης και πλαστών χαρτονομισμάτων. Ολα τα είχε κανονίσει ο Δημήτρης που είχε συναντήσεις με Κυπρίους που εγώ ποτέ δεν είχα δει. Οι μέρες περνούσαν ανέμελα και έμοιαζαν με καλοκαιρινές διακοπές σε συνδυασμό με άφθονη κοκαΐνη. Στις 23 Ιουνίου έφθασε η στιγμή του μεγάλου ραντεβού. Λίγο πριν από την επίθεση ο "Μαμ" είχε κάνει χρήση κοκαΐνης και φαινόταν άλλος άνθρωπος. Εγώ ήμουν οδηγός στο αυτοκίνητο που είχαμε νοικιάσει. Βγήκε έξω και γύρισε μετά από λίγο χωρίς να μου πει τίποτα για τους φόνους. Πήγαμε στο ξενοδοχείο, κοιμηθήκαμε ήσυχα και την επόμενη ημέρα γυρίσαμε ξεχωριστά στην Αθήνα, σαν να μη συνέβη τίποτα. Την επομένη όμως είδα για τους φόνους στην τηλεόραση και κατάλαβα πού είχα μπλέξει».

Ο 29χρονος γύρισε στην κατάληψη της οδού Βαλτετσίου, σαν να μη συνέβη τίποτα, όπου συνελήφθη λίγες ημέρες αργότερα έχοντας στο παντελόνι του ποσότητα κοκαΐνης. Μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου φέρονται «εξοργισμένοι μαζί του λόγω της εξάρτησής του από τα ναρκωτικά και της εν ψυχρώ δολοφονίας των πέντε ανθρώπων στην Κύπρο».

Πάντως, όπως έλεγε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., «ψάχνουμε πολλά για τον "Μαμ". Και υποψιαζόμαστε μετά το περιστατικό της Αγίας Νάπας περισσότερα. Μέχρι στιγμής όμως είναι εξαιρετικά δύκολο να τεκμηριώσουμε οτιδήποτε. Γι' αυτό και τον αφήνουμε να εκδοθεί στην Κύπρο για τους πέντε φόνους».

«Οι δύο δολοφόνοι μισθώθηκαν από συγκεκριμένη φατρία στην Κύπρο. Η εγκληματική ενέργεια αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αντιμαχόμενων φατριών του υποκόσμου που εδρεύουν στην Αγία Νάπα και Λευκωσία».

ΤΑ (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ) ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥΣ

Πίστεψαν ότι είχαν πραγματοποιήσει το τέλειο έγκλημα κι ότι είχαν καταφέρει να σβήσουν τα ίχνη τους. Ωστόσο μια σειρά λάθη που έκαναν τόσο κατά τον σχεδιασμό όσο και κατά τη διάρκεια του μαφιόζικου χτυπήματος οδήγησαν στη σύλληψή τους.

Οι δύο φερόμενοι ως εκτελεστές των πέντε σωματοφυλάκων του Κύπριου επιχειρηματία σε αρκετές περιπτώσεις κινήθηκαν ως ερασιτέχνες. Εκτός από τη μεγάλη βοήθεια που πρόσφεραν οι κάμερες, με τις οποίες είναι ζωσμένη η συγκεκριμένη περιοχή της Αγίας Νάπας, οι αστυνομικοί έφτασαν στον εντοπισμό τους και με τη δική τους συνεισφορά.

Οι δύο Ελληνες ταξίδεψαν στην Κύπρο με τα πραγματικά τους στοιχεία, ενώ τόσο στο ξενοδοχείο όσο και στο γραφείο ενοικίασης οχημάτων όπου μίσθωσαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για το φονικό επίσης έδωσαν τα πραγματικά τους στοιχεία ταυτότητας. Εκτός αυτού, το σημείο που επέλεξαν για να στήσουν την θανατηφόρα ενέδρα τους ήταν μόλις 150 μέτρα από το ξενοδοχείο όπου διέμεναν.

Οι κάμερες της κυπριακής αστυνομίας έχουν καταγράψει όλη τη σκηνή της πενταπλής δολοφονίας, ενώ κατά τη διάρκεια του φονικού στον έναν από τους φερόμενους εκτελεστές των πέντε σωματοφυλάκων πέφτει το καπέλο που φορούσε, με αποτέλεσμα να αποτυπωθούν καθαρά τα χαρακτηριστικά του. Από τις κάμερες οι κυπριακές αρχές έχουν εντοπίσει και ένα τρίτο πρόσωπο, το οποίο έρχεται σε επαφή με τους δύο κατηγορουμένους αμέσως μετά το μακελειό στην Αγία Νάπα και πάνε μαζί στο ξενοδοχείο όπου είχαν καταλύσει οι δύο Ελληνες. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει διευκρινιστεί εάν πρόκειται για τον εντολέα του συμβολαίου θανάτου ή για κάποιον άλλο συνεργάτη τους.

Εντονο άρωμα τρομοκρατίας έχει το φονικό

Αρωμα τρομοκρατίας αποπνέει η υπόθεση του πενταπλού φονικού στην Αγία Νάπα της Κύπρου από τους δύο Ελληνες που δηλώνουν πως κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Αλλωστε, δεν κρίνεται τυχαίο το γεγονός πως τους δύο ως φερόμενους εκτελεστές των πέντε σωματοφυλάκων του Κύπριου επιχειρηματία τους συνέλαβε στην Αθήνα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Ο ένας από τους συλληφθέντες, συγκεκριμένα ο 40χρονος, είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν την Αντιτρομοκρατική καθώς υπήρχαν υποψίες πως ίσως έχει σχέσεις με τρομοκρατική οργάνωση, κάτι που όμως ποτέ δεν αποδείχτηκε.

Το καλοκαίρι του 2010 ο ίδιος άνθρωπος είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί, κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του σε σπείρα εισαγωγέων και διακινητών κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική, ενώ πριν από τη σύλληψή του, τον χειμώνα του ίδιου έτους, είχε προσαχθεί στις γερμανικές αρχές κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη συνεδρίαση του G-8.

Οσο για τον 29χρονο, το 2002 -σε ηλικία 19 ετών- απασχόλησε για πρώτη φορά τόσο την Κρατική Ασφάλεια όσο και την Αντιτρομοκρατική καθώς από εκεί και έπειτα τον προσήγαγαν συνεχώς ως ύποπτο για την τέλεση επεισοδίων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, έπειτα από την εξέλιξη με το πενταπλό φονικό στην Κύπρο, πλέον έχουν ανοίξει παλιούς φακέλους που έχουν σχέση με τις υπόγειες διαδρομές ορισμένων ατόμων που δηλώνουν πως ανήκουν στον χώρο των αντιεξουσιαστών με ποινικούς και ευρύτερα με τον υπόκοσμο της Ελλάδας προκειμένου να συνθέσουν συγκεκριμένο παζλ που ίσως τους δώσει στοιχεία για ανεξιχνίαστες τρομοκρατικές επιθέσεις ή ακόμη και δολοφονίες.

http://ethel-sinadelfos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.