Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΦΤΑΝΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΩΡΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ... ΩΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ...;;;

Δεν μας έφταναν τα δικά μας σκουπίδια πριν λίγες μέρες παραλάβαμε παράνομα και τα σκουπίδια της Μυκόνου. Συγκεκριμένα στις 12 Ιουνίου οι...


Δεν μας έφταναν τα δικά μας σκουπίδια πριν λίγες μέρες παραλάβαμε παράνομα και τα σκουπίδια της Μυκόνου.
Συγκεκριμένα στις 12 Ιουνίου οι ελεγκτές της περιφέρειας Αττικής έλαβαν καταγγελία ότι έχουν εκφορτωθεί στο λιμάνι της Ελευσίνας από φορτηγό πλοίο 16 κοντέινερ με απόβλητα του δήμου Μυκόνου .

Μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι τα κοντέινερ στάθμευσαν προσωρινά στο λιμάνι και στην συνέχεια θα μεταφέρονταν σε εταιρείας ανακύκλωσης.


Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός τόνισε
“το περιστατικό αυτό είναι ενδεικτικό του χάους που επικρατεί στην Ελλάδα αναφορικά με την διαχείριση των απορριμάτων και συμπλήρωσε άλλοι μεταφέρουν τα σκουπίδια τους κρυφά και εμείς προωθούμε ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης”.

Να σημειωθεί ότι θα επιβληθούν σε όλους τους συνυπεύθυνους, όλες οι κυρώσεις που προβλέπονται στις αρμοδιότητες της Περιφέρεια Αττικής.

Μεταξύ άλλων επεσήμανε:
«Δεν θα μιλήσω για τη δικαίωση των επιλογών μας στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων. Μας επιβεβαιώνουν τα γεγονότα.
Άλλοι μεταφέρουν τα σκουπίδια με κοντέινερ στα κρυφά και εμείς στην Αττική προωθούμε ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης αποβλήτων.
Θέλω να τονίσω την έλλειψη παιδείας και αλληλεγγύης στον καίριο αυτόν τομέα. Δεν καταφέρνει μια περιοχή ή ένας φορέας να διαχειριστεί τα σκουπίδια του και αμέσως η λύση είναι να τα ξεφορτωθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.
Εμείς, είτε ο ΕΔΣΝΑ είτε η Περιφέρεια, δεν μπορούμε να καιροφυλαχτούμε και να κατασκοπεύουμε μην τυχόν κάποιος ξεφορτώνει τα σκουπίδια του στην Αττική.
Δεν είναι αυτή η δουλειά μας. Η δουλειά μας είναι να διαχειριζόμαστε βιώσιμα τα απορρίμματα της περιοχής μας, να ανταποκρινόμαστε στην τρέχουσα καθημερινότητα, αλλά και να έχουμε και ένα όραμα για το μέλλον.
Ας μάθουν και οι υπόλοιποι στην χώρα τη δουλειά τους, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και ας αποκτήσουν την παιδεία και την κουλτούρα που απαιτείται, για να καταφέρουν να διαχειριστούν τέτοια σοβαρά προβλήματα, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων».


eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.