Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ S-300 ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟΥ ΟΠΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ...

Την έντονη αντίδρασή της στην μη ανανέωση του ευρωπαϊκού εμπάργκο όπλων στη Συρία εκφράζει η Μόσχα. Η κίνηση «βλάπτει άμεσα τις προοπτικές» ...

Την έντονη αντίδρασή της στην μη ανανέωση του ευρωπαϊκού εμπάργκο όπλων στη Συρία εκφράζει η Μόσχα. Η κίνηση «βλάπτει άμεσα τις προοπτικές» της διεθνούς διάσκεψης για την επίλυση της συριακής κρίσης, λέει... η ρωσική πλευρά, αναφερόμενη στη ρωσοαμερικανική πρωτοβουλία που έχει βρει θετική ανταπόκριση στη Δαμασκό.

Η Μόσχα τονίζει ότι θα προχωρήσει με την παράδοση των αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 στη Συρία, λέγοντας ότι τα όπλα θα βοηθήσουν στην αποτροπή της ξένης παρέμβασης στη συριακή διαμάχη. Ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε ότι οι πύραυλοι αποτελούν «σταθεροποιητικό παράγοντα» που θα αποτρέψουν «ορισμένους θερμοκέφαλους» από το να εισέλθουν στη διαμάχη.

Νωρίτερα, ο ρώσος υφυπουργός είχε πει: «Αποφασίστηκε άρση του εμπάργκο παρά τις δηλώσεις από την πλευρά της ΕΕ υπέρ μιας λύσης, η οποία θα βασίζεται στη διακήρυξη της Γενεύης (του Ιουνίου του 2012) και παρά τη συμφωνία για την ανάγκη να οργανωθεί μια διεθνής διάσκεψη για τη Συρία».

Η απόφαση, υποστήριξε, «έρχεται σε αντίθεση με την ίδια την πολιτική της ΕΕ», κάνοντας λόγο για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» και προσέθεσε ότι «η ανικανότητα της συριακής αντιπολίτευσης να ορίσει αντιπρόσωπο αποτελεί το "κύριο εμπόδιο" για την οργάνωση διεθνούς διάσκεψης».
citypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.