Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΑ ΜΟΓΓΟΛΑ... ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΑΪΟ...

ΜΕ ΤΟΡΠΙΛΕΣ...!!! Με καθυστέρηση δυο μηνών ξεκινά σήμερα 23 Απριλίου για σεισμικές έρευνες στην Μαύρη Θάλασσα το πλοίο <<Μπ...

ΜΕ ΤΟΡΠΙΛΕΣ...!!!



Με καθυστέρηση δυο μηνών ξεκινά σήμερα 23 Απριλίου για σεισμικές έρευνες στην Μαύρη Θάλασσα το πλοίο <<Μπαρμπαρός Χαϊρεττιν Πασά>>, το πρώτο στο είδος του της Τουρκίας που αγοράστηκε μεταχειρισμένο από την Νορβηγία.

Λέγεται, σύμφωνα με την Ζαμάν (Zaman), ότι η καθυστέρηση της εξόδου του πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα - που αρχικά είχε ανακοινωθεί για τον Φεβρουάριο - οφείλεται στην καθυστέρηση χορήγησης άδειας εργασίας στο ξένο προσωπικό που εργάζεται στο πλοίο. Το πλοίο θα ξεκινήσει το ταξίδι του από τα Τουζλα της Κων/πολης με προορισμό τη Μαύρη Θάλασσα όπου θα πραγματοποιήσει έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.Το πλοίο , που αγόρασε η Τουρκική Εταιρεία Ερευνών Πετρελαίου (TPAO) έναντι 130 εκατ. δολαρίων, είναι εξοπλισμένο με συστήματα της τελευταίας τεχνολογίας.

Κατά την εφημερίδα η Τουρκία αντιμετωπίζει προβλήματα με την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο όσον αφορά τον θαλάσσιο τομέα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τελευταία η Κυπριακή Δημοκρατία άρχισε μονομερώς να διεξάγει έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο ενώ η Τουρκία ως αντίποινα θέλησε να ξεκινήσει τις ίδιες εργασίες. Όμως όταν οι εταιρείες που κάνουν διεθνείς σεισμικές έρευνες δεν θέλησαν να λάβουν μέρος στα αμφισβητούμενα, όπως γράφει, νερά, η Τουρκία άρχισε να πραγματοποιεί σεισμικές έρευνες στη Μεσόγειο με τις δικές της δυνατότητες με το πλοίο Πιρί Ρεϊς. Κατόπιν τούτου, ο ΤΡΑΟ αποφάσισε για την αγορά ενός πλοίου με πλήρη εξοπλισμό για σεισμικές έρευνες, που όταν το πήρε του άλλαξε χρώμα - κόκκινο από πράσινο - και το μετονόμασε σε <<Μπαρμπαρός Χαϊρεττιν Πασά>> ( φωτο). Όπως είχε ανακοινώσει το πλοίο θα ανοιχτεί στη Μαύρη Θάλασσα εντός του Φεβρουαρίου- μετά έχει ειπωθεί πως θα πάει στην Μεσόγειο.

Το Μπαρμπαρος έχει μήκος 85 μ.Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Τουρκικής Εταιρείας Ερευνών Πετρελαίου (TPAO) κ. Αλι Ριζά Τοϊγκάρ το συγκεκριμένο πλοίο μπορεί να πραγματοποιεί έρευνες σε βάθος 6 χιλιομέτρων με τρισδιάστατη μορφή, διαθέτει μηχανήματα τελευταίας τεχνολογία και έχει ναυπηγηθεί μόλις το 2011. onalert.gr


--------------------------------------

1 σχόλιο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.