Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ... ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΜΠΑΜΑ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, απολογήθηκε στον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τον θάνατο τούρκων ακτι...

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, απολογήθηκε στον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τον θάνατο τούρκων ακτιβιστών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους το 2010, κατά τη διάρκεια επέμβασης ισραηλινών στρατιωτών σε σκάφη φιλανθρωπικού στολίσκου που κατευθυνόταν στη Γάζα, σύμφωνα με τα πρακτορεία Reuters και Associated Press.
Το τηλεφώνημα του Ισραηλινού προέδρου στην Άγκυρα έγινε κατόπιν προτροπής του Αμερικανού προέδρου, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ.
Αξιωματούχος των Ηνωμένων Πολιτειών είπε ακόμα ότι  ο Νετανιάχου δέχτηκε να καταβάλλει αποζημίωση στους συγγενείς των τούρκων θυμάτων και , σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο  Ερντογάν αποδέχθηκε τη συγγνώμη του Ισραήλ, ενδεχομένως δρομολογώντας την εξομάλυνση των τεταμένων σχέσεων μεταξύ Άγκυρας και Τελ Αβίβ.
Λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα, με δήλωση του, χαιρέτησε την τηλεφωνική συνομιλία τονίζοντας τη “μεγάλη σημασία” που έχει η σημερινή συνομιλία Νετανιάχου- Ερντογάν  για την αποκατάσταση των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας .

1 σχόλιο

  1. Αν αληθεύει η είδηση αυτή, είναι εξαιρετικά δυσάρεστη για την Ελλάδα. Η Τουρκία φαίνεται να λύνει το πρόβλημα με τους Κούρδους. Αν τα βρει ξανά με το Ισραήλ, της ανοίγεται και ο δρόμος για την ΕΕ, όπου Κύπρος και Ελλάδα δεν έχουν προβάλλει, μέχρι στιγμής, το παραμικρό εμπόδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.