Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΙΝΤΕΟ!!! Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΣΑΚΟΥ...

Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού εξεράγη γύρω στις 8.30 που ακούστηκε σε όλο το κέντρο της Αθήνας έξω από το σπίτι του γνωστού εφοπλιστή Νίκο...



Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού εξεράγη γύρω στις 8.30 που ακούστηκε σε όλο το κέντρο της Αθήνας έξω από το σπίτι του γνωστού εφοπλιστή Νίκου Τσάκου, γιου του μεγαλοεφοπλιστή, Παναγιώτη Τσάκου. Επί των οδών Ροβέρτου Γκάλι και Προπυλαίων στου Μακρυγιάννη, απέναντι από το Ηρώδειο. Από την έκρηξη σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχουν τραυματισμοί. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην "Ελευθεροτυπία". Σύμφωνα με την εφημερίδα, "είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην Ελευθεροτυπία, η οποία ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές. Αστυνομικοί έσπευσαν στην περιοχή και απέκλεισαν εγκαίρως το σημείο της έκρηξης".

Το τηλεφώνημα στην Ελευθεροτυπία έγινε 6 λεπτά μετά τις 8.00 μ.μ. και ο άγνωστος, αφού επισήμανε ότι δεν πρόκειται για φάρσα προειδοποίησε ότι θα εκραγεί βόμβα στις 8.30 έξω από τη βίλα του εφοπλιστή Τσάκου, στη συμβολή των οδών Ροβέρτου Γκάλλι και Προπυλαίων, απέναντι από το Ηρώδειο.

"Δεν είναι φάρσα, στην οδό Ροβέρτου Γκάλλι και Προπυλαίων στη βίλα Τσάκου του εφοπλιστή, απέναντι από το Ηρώδειο, θα εκραγεί βόμβα στις 8.30 ακριβώς" είπε ο άγνωστος στο τηλεφώνημά του.

Από την αστυνομία τα πρώτα στοιχεία δεν κάνουν λόγο για τραυματίες, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν προκληθεί ζημιές σε τζαμαρίες και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ο μηχανισμός σύμφωνα με την αστυνομία είχε τοποθετηθεί σε σχολική τσάντα εξωτερικά της μάντρας σ' ένα παρτέρι.

Στο σημείο βρίσκονται πυροτεχνουργοί και περισυλλέγουν στοιχεία για να αποσαφηνίσουν το είδος του μηχανισμού που χρησιμοποιήθηκε.

H ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ



ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΟΣ

Η χρηματιστηριακή αγορά βρήκε άλλον ένα ισχυρό σύμμαχο, από τον εφοπλιστικό χώρο, τον Παναγιώτη Τσάκο, τον επικεφαλή μιας από τις ισχυρότερες οικογένειες της χώρας, ο οποίος μπήκε στο κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου, αγοράζοντας κατά τις πληροφορίες ένα κομμάτι από το ποσοστό που ρευστοποιούσε η Marfin.

Οι φήμες στην αγορά ? όπως είναι φυσικό ? οργίασαν, γιατί ο κ. Τσάκος δεν είναι ένα τυχαίο όνομα στην αγορά και επομένως το ΧΑ, βρήκε και άλλον μεγάλο παίκτη, για να περιμένει και από αυτόν εκπλήξεις.

Ο κ. Παναγιώτης Τσάκος είναι και μέλος του ΔΣ της Εμπορικής Τράπεζας και ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις, η αγορά κάνει διάφορες συνδυαστικές σκέψεις. Πάντως πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, φέρουν τα μέλη της οικογένειας του εφοπλιστή, να έχουν αποκτήσει και στο παρελθόν μετοχές της Κύπρου, αλλά δεν διατήρησαν αυτές τις θέσεις. Η Κύπρου θεωρείται σήμερα στην αγορά, ένα από τα τραπεζικά φιλέτα, που ως γνωστό πολλοί κορυφαίοι όμιλοι επιχείρησαν να μπουν στο μετοχικό της κεφάλαιο, χωρίς μεγάλη επιτυχία. Οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές εκτιμούν ότι η Κύπρου, έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, κάτι που δείχνει με τις κινήσεις εισόδου της στη Ρωσία και την Ουκρανία. Η είσοδος του κ. Τσάκου, επιβεβαιώνει αυτή την τάση. Ο Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, γεννήθηκε στα Καρδάμυλα Χίου. Κατά την διάρκεια των εγκυκλίων σπουδών του είχε την πρώτη θαλασσινή εμπειρία ως μέλος πληρώματος πλοίου σε ηλικία 16 ετών. Κατά τα έτη από 1965 έως 1970 πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία της εποχής σαν Αρχιπλοίαρχος και Operation Manager. Το έτος 1970 απέκτησε το πρώτο του πλοίο και ίδρυσε την εταιρεία TSAKOS SHIPPING AND TRADING S.A. η οποία σήμερα αποτελεί τον κορμό του Ομίλου εταιρειών ΤΣΑΚΟΣ.

Τα κεντρικά γραφεία του Ομίλου βρίσκονται στο «Μέγαρο Μακεδονία» και υπάρχουν περιφερειακά γραφεία και εταιρείες στη Χίο, στο Λονδίνο, στην Νέα Υόρκη, στο Μοντεβιδέο. Ο στόλος που διαχειρίζεται η Εταιρεία περιλαμβάνει περίπου 70 πλοία (δεξαμενόπλοια, πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου και εμπορευματοκιβωτίων) συνολικής χωρητικότητας περίπου 7.000.000 τόνων. Μεταξύ των πολλών δραστηριοτήτων του Ομίλου, περιλαμβάνονται τα ναυπηγεία ?Tsakos Industrial Navales? στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης. Το ίδρυμα Μαρία Τσάκος ή «FUNDATION MARIA TSAKOS» ιδρύθηκε το 1978 με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Καπετάν Παναγιώτη Τσάκου επίσης στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης με στόχο την προαγωγή ισχυρών πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των λαών Ελλάδας και Ουρουγουάης. Για την σημαντική αυτή προσφορά απονεμήθηκε το 1999 στον Παναγιώτη Τσάκο από την Νομαρχία Αθηνών ο τίτλος του «Πρεσβευτή Ελληνισμού». Μια ακόμη επιβράβευση του έργου του Ιδρύματος αποτελεί η απονομή του «Μεταλλίου της πόλεως των Αθηνών» το 2002 και την βράβευση το 2003 από την Ακαδημία Αθηνών στην καθιερωμένη πανηγυρική συνεδρία της. Ο κ. Τσάκος είναι και ο «Άρχοντας Έξαρχος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου, πρώην Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, επίτιμος Πρόξενος της Γκάνας στην Ελλάδα καθώς και επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ουρουγουάη.

greekmoney.gr


------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.