Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ Η ΜΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΥΨΙΜΟ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ... ΕΡΝΤΟΓΑΝ: "ΔΕΝ ΘΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΡΚΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ"

Η Τουρκία δεν θα σιωπήσει στην καταπίεση που δέχονται οι Τουρκμένοι της Συρίας, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη...


Η Τουρκία δεν θα σιωπήσει στην καταπίεση που δέχονται οι Τουρκμένοι της Συρίας, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των Σύρων Τουρκμένων στην Άγκυρα την 30η Μαρτίου.

«Οι Τουρκμένοι της Συρίας πρέπει να λαβαίνουν μέρος σε ευρείες και περιεκτικές πλατφόρμες, ώστε να ακούγεται η φωνή τους για να αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει, σαν ένας από τους λαούς σε μια δημοκρατική Συρία. Για αυτό υποστηρίζω τη δημιουργία μιας συνέλευσης που αναμένεται να γίνει η φωνή και η συνείδηση των Τουρκμένων στο εσωτερικό της Συρίας», είπε ο Ερντογάν και υποσχέθηκε πλήρη υποστήριξη της Άγκυρας στην εργασία τους. «Τα προβλήματά σας είναι προβλήματά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι ήταν πολύ σημαντικό για τους Τουρκμένους να έχουν εκπροσώπηση στο νέο υπουργικό συμβούλιο μετά την τελική πτώση του Σύρου ηγέτη Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι μια τέτοια συνέλευση θα μπορούσε να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση των Τουρκμένων ώστε να σχηματίσουν μια πολιτική ομάδα που θα αποτελέσει σημαντικό προηγούμενο σε παρόμοιες οργανώσεις στην περιοχή.

«Πιστεύω ότι αν οι Τουρκμένοι καταφέρουν να συνεργασθούν μεταξύ τους, η θέση τους στην αντιπολίτευση θα κατορθώσει να ενισχυθεί».

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, που συμμετείχε επίσης στη συνάντηση, ενημέρωσε τους Τουρκμένους της Συρίας να ξεχάσουν το παρελθόν και να αρχίσουν να κάνουν σχέδια για το μέλλον.

Ο αριθμός των Τουρκμένων της Συρίας δεν είναι γνωστός και διάφορες πηγές τους παρουσιάζουν ως μια σημαντική μειονότητα της Συρίας. echedoros-a.gr

------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.