Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΡΥΣΩΝΕΙ ΤΟ ΧΑΠΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΚΚ Ο ΚΑΡΑΤΣΟΓΛΑΝ... ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ...

Το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα- PKK, θα αποσύρει τους μαχητές του από τα τουρκικά εδάφη, μόνο όταν δει συγκεκριμένα μέτρα από την Άγκυρα μετά τ...

Το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα- PKK, θα αποσύρει τους μαχητές του από τα τουρκικά εδάφη, μόνο όταν δει συγκεκριμένα μέτρα από την Άγκυρα μετά την κατάπαυση του πυρός που ανακοινώθηκε προχθές.

Αυτό αναφέρει δήλωση που μαγνητοσκοπήθηκε από τον διοικητή των δυνάμεων του PKK, Μουρά Καραγιλάν, ο οποίος ανακοίνωσε επίσημα την κατάπαυση του πυρός, όπως ζητούσε ο φυλακισμένος Κούρδος ηγέτης, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Ο Οτσαλάν κάλεσε τους μαχητές του PKK, να αποσυρθούν από το έδαφος της Τουρκίας, αλλά ο Καραγιλάν διευκρίνισε ότι αυτό θα αρχίσει όταν η Κουρδική Οργάνωση δει πράξεις καλής θέλησης και δέσμευση για μια διαρκή ειρήνη από την τουρκική κυβέρνηση.

«Περιμένουμε αυτές οι συνθήκες να εκπληρωθούν», είπε στην ομιλία του.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απάντησε επιφυλακτικά στην ανακοίνωση της εκεχειρίας, λέγοντας ότι η Τουρκία θα σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών του PKK, αν σταματήσουν οι επιθέσεις τους.

-------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.