Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΙΜΑΣΤΕ 40 ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 400 ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΨΑΧΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ...!

Τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, προκειμένου να ερευνήσει με ταχύτητα τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ, εξήγησε το ειδικό κ...

Τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, προκειμένου να ερευνήσει με ταχύτητα τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ, εξήγησε το ειδικό κλιμάκιο του ΣΔΟΕ στα μέλη της Προανακριτικής επιτροπής, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «είμαστε 40 ελεγκτές και απαιτούνται 400»!

Πάντως, οι κ.κ. Παναγιώτης Μαντούβαλος και Χαράλαμπος Σγουρός, στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής, εκτίμησαν ότι εως το τέλος Μαρτίου θα έχουν ένα πρώτο αποτέλεσμα για τους ελέγχους που πραγματοποιούν κατά προτεραιότητα στους τέσσερις συγγενείς του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι, αν και περιλαμβάνονταν στο αυθεντικό αρχείο, στην πορεία «εξαφανίστηκαν».

Το γεγονός αυτό, ότι δηλαδή το ΣΔΟΕ δεν μπόρεσε για ακόμα μια φορά να πει με σαφήνεια το πότε θα έχει έτοιμο το συνολικό πόρισμα, διατηρεί τον έντονο προβληματισμό που επικρατεί μεταξύ των μελών της Προανακριτικής για την πορεία των δικών της ερευνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί πόρισμα, εάν πρώτα δεν έχει ολοκληρώσει τις έρευνες το ΣΔΟΕ.

Από την άλλη βουλευτές, όπως οι κ.κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσώτης, Άδωνις Γεωργιάδης και Παναγιώτης Ρήγας επιμένουν ότι έχουν ήδη στα χέρια τους όλα εκείνα τα στοιχεία για την παραπομπή του πρώην υπουργού σε Ειδικό Δικαστήριο.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι μια μικρή διακοπή των εργασιών της Προανακριτικής έως ότου το ΣΔΟΕ ετοιμάσει τη δική του έκθεση.

Σε κάθε περίπτωση, για την αυριανή συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη η κατάθεση της κυρίας Μαρίας Παντελή, διαχειρίστριας του λογαριασμού των 550 εκατομμυρίων δολαρίων και του πρώην γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρη Γεωργακόπουλου.

Τα ξαδέλφια και οι offshore

Πέραν αυτών, αξίζει να σημειωθεί ότι οι κ.κ. Μαντούβαλος και Σγουρός παρέλαβαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ορισμένα νέα στοιχεία που τους παρέδωσε ο κ. Ρήγας αναφορικά με την οικονομική δράση του κ. Συμεών Σικιαρίδη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρήγας τους παρουσίασε έγγραφα που εμφανίζουν τον έναν εκ των τεσσάρων συγγενών του πρώην υπουργού, μέτοχο δύο offshore εταιρειών την περίοδο που ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της ΑΓΕΤ Ηρακλής.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα έγγραφα του βουλευτή ο κ. Σικιαρίδης εμφανίζεται στο Δ.Σ των εταιρειών με έδρα τον Παναμά: «HERACLES ALEXANDRIA-PORT SAID S.A.» και «SILO OPERAITORS S.A.». Η πρώτη εταιρεία φαίνεται να δημιουργείται στις 10.12.1985 και η δεύτερη στις 31.12.1985


------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.