Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΑΝΘΥΠΟΠΙΘΗΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ... ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΕΣ ΘΑ ΔΙΑΚΡΙΒΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΝΗΛΙΚΟΙ...!!

Να εξαλείψει το απίστευτο φαινόμενο αλλοδαπών που κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα και δηλώνουν ανήλικοι εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότ...


Να εξαλείψει το απίστευτο φαινόμενο αλλοδαπών που κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα και δηλώνουν ανήλικοι εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι έχουν απολέσει επίσημα έγγραφα που «μαρτυρούν» την ηλικία τους, επιχειρεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, με σχετική τροπολογία που προτίθεται να καταθέσει στον κώδικα για τα ναρκωτικά.

Πρόκειται για μια συνηθισμένη τακτική αλλοδαπών κατηγορουμένων – το τελευταίο περιστατικό ήταν αυτό με το δράστη της Πάρου που κακοποίησε βάναυσα ένα 15χρονο κορίτσι– προκειμένου να τύχουν ως ανήλικοι της ευνοϊκής ποινικής αντιμετώπισης από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Τώρα, με την τροπολογία που προτίθεται να καταθέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης θα προβλέπεται ότι ιατροδικαστής θα διακριβώνει την πραγματική ηλικία του κατηγορουμένου. Η σχετική πραγματογνωμοσύνη θα διατάσσεται από τις αρμόδιες ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές.

«Η εν λόγω ρύθμιση σκοπείται αναγκαία και αξιολογείται ως κατάλληλη για να εκπληρώνεται ο σκοπός της ποινικοσωφρονιστικής μεταχείρισης και να μην παραβιάζεται το αίσθημα δικαίου από την τυχόν αναληθή δήλωση ηλικίας των κατηγορουμένων, που στερούνται ταξιδιωτικών και νομιμοποιητικών εγγράφων» αναφέρεται σχετικά στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου.

Υπενθυμίζεται ότι την κατάθεση της συγκεκριμένης ρύθμιση είχε προναγγείλει στη Βουλή υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης.protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: NEΑ ΤΡΟΠΗ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΙΑΣΤΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ ΚΑΘΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΣ...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.