Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Νοέμβριος 6, 2012. «Δίκη καγκουρό» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Avigdor Lieberman, τη δίκη ερήμην των ισραηλινών αξιω...


Νοέμβριος 6, 2012.

«Δίκη καγκουρό» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Avigdor Lieberman, τη δίκη ερήμην των ισραηλινών αξιωματικών που εμπλέκονται στη δολοφονία 9 Τούρκων το 2010 επί του σκάφους «Mavi Marmara», γράφει τη ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem post.

Εκατοντάδες διαδηλωτές φωνάζοντας «Ισραήλ δολοφόνος!» συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης την Τρίτη κατά την έναρξη της δίκης ερήμην μιας ομάδας πρώην ισραηλινών στρατιωτικών διοικητών, συμπεριλαμβανομένου του πρώην επικεφαλής του προσωπικού Γκάμπι Ασκενάζι, χρεώνοντάς τους το θάνατο εννέα Τούρκων στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά, ένα από αυτά που απάρτιζαν το στολίσκο το 2010 σε μια προσπάθεια να σπάσουν τον αποκλεισμό του Ισραήλ, κατά της Χαμάς στη Γάζα.

Η δίκη, η οποία σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης θα κρατήσει τρεις συνεχόμενες ημέρες, έχει απορριφθεί από το Ισραήλ ως πολιτικά υποκινούμενη , «δίκη παρωδία» η οποία απειλεί να επιβαρύνει περαιτέρω τις σχέσεις των δύο κρατών.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Άβιγκντορ Λίμπερμαν:

«Αντί της συνεργασίας με το Ισραήλ για την επίλυση των προβλημάτων στην περιοχή μας, οι τουρκικές αρχές δημιουργούν περισσότερες περιττές συγκρούσεις και εντάσεις. Σεβόμαστε την Τουρκία και τους πολίτες της, αλλά δεν θα ζητήσουμε συγνώμη για την εκπλήρωση των καθηκόντων μας, υπερασπιζόμενοι του πολίτες του Ισραήλ», είπε. echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.