Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΗΚΩ ΓΡΙΒΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΣ... ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,,,

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου, κατά τη συνάντηση, έγινε ανασκόπηση των όσων έχουν λεχθεί με την τρόικα στην εξ αποσ...


Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου, κατά τη συνάντηση, έγινε ανασκόπηση των όσων έχουν λεχθεί με την τρόικα στην εξ αποστάσεως διαβούλευση

Ο κ. Στεφάνου εκτιμά ότι «έχει γίνει παρά πολλή δουλειά και έχει επιτευχθεί πρόοδος με τις διαπραγματεύσεις που έγιναν με τη τρόικα, όμως υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν».

Πρόσθεσε ότι έχει γίνει ένας προγραμματισμός σχετικά με την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν οι διαπραγματεύσεις

Στη διαπραγματευτική ομάδα της Κυβέρνησης συμμετείχαν οι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, Βάσος Σιαρλή και Σωτηρούλα Χαραλάμπους, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Τρόικας είναι οι Μάρτεν Φέρβεϊ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ και Φίλιπ Ρότερ της ΕΚΤ.

Στις 5 το απόγευμα μετέβη στο Υπουργείο Οικονομικών και η Γενική Ελέγκτρια της Δημοκρατίας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, για να συμμετάσχει στη σύσκεψη με την Τρόικα.

Στο μεταξύ, αύριο θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη της διαπραγματευτικής ομάδας της Κυβέρνησης με τους επικεφαλής της Τρόικας, στην οποία θα συμμετέχει και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανικός Δημητριάδης. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 στο Υπουργείο Οικονομικών και θα συζητηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα θέματα συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Προηγουμένως, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, στις 9 το πρωί στην Κεντρική Τράπεζα τεχνοκρατικές ομάδες της ΚΤ και της Τρόικας θα συζητήσουν τα θέματα του συνεργατισμού και των διαγνωστικών ελέγχων που διενεργεί ο οίκος Pimco.

Νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο ξενοδοχείο όπου διαμένει η αντιπροσωπεία της Τρόικας, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό.

Στις 10:30 άρχισαν οι διαβουλεύσεις στο υπουργείο Οικονομικών, με την συμμετοχή της Κεντρικής Τράπεζας.

Αύριο στις 9.30 το πρωί, οι επικεφαλής της Τρόικας θα έχουν συνάντηση με την Κεντρική Τράπεζα, στο Υπουργείο Οικονομικών, παρουσία και της κυπριακής διαπραγματευτικής ομάδας.

Την Κυριακή θα γίνει αξιολόγηση της πορείας των διαπραγματεύσεων.

Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το αίτημα στήριξης της Κύπρου και την επιστροφή της τρόικας, θα συζητηθούν τη Δευτέρα στη συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, η συζήτηση για την Κύπρο και την Ισπανία δεν θα είναι διεξοδική, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης θα αφιερωθεί στην Ελλάδα.

Ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι δεν έχει καθοριστεί χρονοδιάγραμμα για τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και τη λήψη των αποφάσεων, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι οι κυπριακές αρχές σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες βιάζονται περισσότερο τώρα να φτάσουν σε συμφωνία. sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.