Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΠΡΑΒΟ! ΘΕΜΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΑΛΛΗΝΟ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΕΡΑ

Πραγματοποιήθηκε το ετήσιο εθνικό συνέδριο του Αυστραλο-Ελληνικού Συμβουλίου (Australian Hellenic Coucil) Μπορεί στην ημεδαπή να μην είμα...

Πραγματοποιήθηκε το ετήσιο εθνικό συνέδριο του Αυστραλο-Ελληνικού Συμβουλίου (Australian Hellenic Coucil)

Μπορεί στην ημεδαπή να μην είμαστε στην ατζέντα των περισσοτέρων φορέων και οργανισμών αλλά η ομογένεια δείχνει για ακόμα μια φορά το μεγαλείο της αγάπης της και το πόσο στενά παρακολουθεί και ανησυχεί για τα εθνικά ζητήματα.

Τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και η παράφορη παραβίαση τους από τις αλβανικές αρχές ήταν ανάμεσα στα φλέγοντα εθνικά θέματα που ετέθησαν τόσο στο ετήσιο συνέδριο του Αυστραλο-Ελληνικού Συμβουλίου (Australian Hellenic Coucil) αλλά και πλήθος ομοσπονδιακών υπουργών και βουλευτών απ' όλες τις αυστραλιανές πολιτείες.

Το AHC είναι το σώμα που εκπροσωπεί την ελληνική κοινότητα της Αυστραλίας σε εθνικό επίπεδο.

Το συνέδριο εξέτασε τα βασικά ζητήματα που είναι σημαντικά για την ελληνική κοινότητα της Αυστραλίας, όπως τα πρόσφατα κύματα μετανάστευσης των εισερχόμενων Ελλήνων. Οι εκπρόσωποι συζήτησαν το θέμα με πολλούς βουλευτές αλλά και τον ομοσπονδιακό Υπουργό Μετανάστευσης και Ιθαγένειας Chris Bowen, ο οποίος τους υποσχέθηκε να εξετάσει περαιτέρω το θέμα. Ετέθηκαν επίσης και άλλα βασικά ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος μεταξύ των οποίων το "Μακεδονικό" ζήτημα, Κυπριακό, η Χριστιανική Γενοκτονία της Ανατολίας και όπως προείπαμε η παραβίαση των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο.


Το συνέδριο χαρακτηρίστηκε ως μια επιτυχία και το ορόσημο για περαιτέρω και βαθύτερη συνεργασία μεταξύ των ελληνικών κοινοτήτων της Αυστραλίας αλλά και της παγκόσμιας διασποράς.
Αυτό το βήμα προς τα εμπρός θα παρέχει την AHC με την ικανότητα να λειτουργεί με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, σε ευρύτερη κλίμακα, και με περισσότερους πόρους και ως εκ τούτου θα παρέχει στην Ελληνο-Αυστραλιανή κοινότητα μια πιο αποτελεσματική και συνεκτική φωνή. Το AHC πιστεύει ότι το συνέδριο αυτό θα αποτελέσει την αρχή μιας νέας εποχής συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων Ελληνικών Κοινοτήτων στην Αυστραλία, και θα λειτουργήσει ως ορόσημο για τις μελλοντικές γενιές.

Υ.Γ. Πώς οργανώσεις και σύλλογοι από ουσιαστικά μια ολόκληρη ήπειρο καταφέρνουν και είναι ενωμένοι και πολεμάνε όλοι μαζί για το κοινό εθνικό καλό και οι δικοί μας εδώ, σε μια στάλα τόπο, τρώγονται από προσωπικό και κομματικό συμφέρον; Πώς εκείνοι, στην άκρη της άκρας, τα βρίσκουν αλλά όχι εμείς; Εμείς δεν μπορούμε να βρούμε επιτέλους μια πατέντα συνεννόησης για να διεκδικήσουμε 5 πράγματα όλοι μαζί;

από: blog.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.