Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ... ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕ!

Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι που καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες τον Νοέμβριο θα αναδείξουν τον επόμενο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και...


Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι που καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες τον Νοέμβριο θα αναδείξουν τον επόμενο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και θα ανανεώσουν πλήρως την Βουλή των Αντιπροσώπων και το ένα τρίτο των μελών της Γερουσίας.

Παρά το ότι το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής στρέφεται στις προεδρικές εκλογές, εν τούτοις η Ελληνοαμερικανική κοινότητα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία και σε ορισμένες από τις κοινοβουλευτικές αναμετρήσεις στις οποίες παίρνουν μέρος Ελληνικής καταγωγής υποψήφιοι αλλά και υποψήφιοι που έχουν στο παρελθόν σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου, ευρύτερα γνωστοί ως φιλέλληνες υποψήφιοι.

Στην Αμερικανική Γερουσία υπηρετεί τώρα ένας μόνον Ελληνικής καταγωγής πολιτικός, η Ολυμπία Μπούχλη Σνόου, Ρεπουμπλικανή από την Πολιτεία Μέην, η οποία όμως αποσύρεται από το Κογκρέσο μετά την λήξη της θητείας της τον Ιανουάριο 2012. Η κυρία Σνόου αποφάσισε να μην επιδιώξει επανεκλογή κι έτσι όλες οι ελπίδες της ομογένειας να αποκτήσει Ελληνικής καταγωγής Γερουσιαστή συγκεντρώνονται στην Σέλεη Μπέρκλεη.

Σέλεη Μπέρκλεη

Σέλεη Μπέρκλεη κατάγεται από την Ελληνική κοινότητα της Θεσσαλονίκης και εκπροσωπεί τώρα στην Βουλή των Αντιπροσώπων στην Ουάσιγκτον την Πρώτη Εκλογική Περιφέρεια της Νεβάδα, που περιλαμβάνει την πρωτεύουσα της ψυχαγωγίας Λας Βέγκας, και είναι δραστήριο μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας προώθησης Ελληνικών θεμάτων στο Κογκρέσο. Αποφάσισε όμως να εγκαταλείψει το αξίωμα αυτό προκειμένου να μπορέσει να επιδιώξει κάτι ακόμα σπουδαιότερο, που είναι η ανάδειξή της ως ενός των δύο Γερουσιαστών της Νεβάδα στην Αμερικανική Γερουσία.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΔΩ

2 σχόλια

  1. Καθαρόαιμη Ελληνίδα !!!!!!!!!!
    "Berkley was born Rochelle Levine in New York City, New York, the daughter of Estelle (née Colonomos) and William Levine. Her paternal grandparents were Russian Jews and her mother's family were Sephardic Jews from Thessaloniki, Greece.[2]"
    http://en.wikipedia.org/wiki/Rochelle_Berkley

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί αποκαλούνται Έλληνες οι χειρότεροι εχθροί των Ελλήνων; Όλα τα κατακάθια της απάτης που φύγαν νύχτα εκεί είναι μαζεμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.