Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

MIΛΑΝΕ ΟΛΟΙ, ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ... ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ Η ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

Υπερασπιζόμενος το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ναι μεν η Τουρκία αναγνωρίζει τον...

Υπερασπιζόμενος το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ναι μεν η Τουρκία αναγνωρίζει τον αντισημιτισμό ως έγκλημα, αλλά κανένα κράτος της Δύσης δεν αντιλαμβάνεται ούτε και αντιμετωπίζει ως εγκληματική την ισλαμοφοβία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Σαράγιεβο της Βοσνίας, έπειτα από επισκέψεις του στο Αζερμπαϊτζάν και την Ουκρανία, ο Ερτντογάν έκανε τις σχετικές δηλώσεις με αφορμή ένα 14λεπτο τρέιλερ που παρακολούθησε, της ταινίας «Η αθωότητα των μουσουλμάνων» -που έγινε η αφορμή για τον ξεσηκωμό του μουσουλμανικού κόσμου, γράφει η τουρκική εφημερίδα Zaman. 

Επόμενος, άμεσος στόχος του Τούρκου πρωθυπουργού είναι να μιλήσει για το φλέγον ζήτημα στην επόμενη συνεδρίαση του ΟΗΕ, στις 25 Σεπτεμβρίου και να ζητήσει να παρθούν (νομοθετικά) μέτρα εναντίον οιασδήποτε προσβολής της (μουσουλμανικής και μη) θρησκείας από όπου κι αν αυτή προέρχεται.

Πάντως, αναφερόμενος στις αντιδράσεις των μουσουλμάνων στον αραβικό κόσμο, ο Ερντογάν τόνισε ότι οι εκδηλώσεις αντίδρασης στην Τουρκία ήταν περιορισμένες «καθώς, τα τελευταία δέκα χρόνια, ο εξτρεμισμός στην Τουρκία καταστέλλεται. Κατά μία έννοια, η πάταξή του λειτούργησε σαν ‘αλεξικέραυνο’ (σε πιθανές βίαιες εκδηλώσεις)».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.