Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ 26 ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ Ν.Α. ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ...;;;

Τουλάχιστον 26 Κούρδοι αντάρτες του PKK και ένας Τούρκος στρατιώτης έχουν σκοτωθεί από την έναρξη την Πέμπτη μεγάλης επιχείρησης από τον...


Τουλάχιστον 26 Κούρδοι αντάρτες του PKK και ένας Τούρκος στρατιώτης έχουν σκοτωθεί από την έναρξη την Πέμπτη μεγάλης επιχείρησης από τον τουρκικό στρατό στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Προηγούμενος απολογισμός των τοπικών Αρχών και των υπηρεσιών ασφαλείας έκανε λόγο για 19 νεκρούς, 18 αντάρτες και έναν στρατιώτη.

Χιλιάδες στρατιώτες, αστυνομικοί και πολιτοφύλακες έχουν εμπλακεί στην επιχείρηση που διεξάγεται σε ορεινή περιοχή της επαρχίας Σιρνάκ, κοντά στο Ιράκ.

Τα τουρκικά στρατεύματα διαθέτουν αεροπορική υποστήριξη ελικοπτέρων και μαχητικών αεροσκαφών F-16.

Βομβαρδισμοί σε κουρδικές θέσεις έχουν γίνει και μέσα στο έδαφος του Ιράκ, όπως άλλωστε έχει πράξει πολλές φορές η Τουρκία.

Η επιχείρηση έγινε μετά το θάνατο δέκα στρατιωτών και περίπου 20 ανταρτών σε μάχες το βράδυ της Κυριακής στην Μπεϊτουσεμπάπ, επίσης στην επαρχία Σιρνάκ, όπου μονάδα του PKK επιτέθηκε με πολυβόλα και ρουκέτες σε κτιριακό συγκρότημα των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η αναζωπύρωση της έντασης στην περιοχή καταγράφεται, ενώ η Άγκυρα κατηγορεί τη Συρία ότι υποστηρίζει το PKK για να βλάψει την τουρκική κυβέρνηση, η οποία έχει ταχθεί ανοικτά υπέρ των αντικαθεστωτικών δυνάμεων που μάχονται τον Ασαντ.

 Υπενθυμίζεται πάντως και η μεγάλη έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στο Αφιόν Καραχισάρ την Πέμπτη όπου έχασαν τη ζωή τους 25 Τούρκοι στρατιώτες. tanea.gr

------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.