Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ...!!! ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΩΝ ΣΕΒΡΩΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΠΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΘΑΛΑΣΣΩΝ...!

ΜΕΣΑ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΜΕΣΑ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ...  ΚΡΑΤΗΣΕ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ... 10...


ΜΕΣΑ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΜΕΣΑ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ...  ΚΡΑΤΗΣΕ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ...


10 Αυγούστου 1920: Υπογράφεται η Συνθήκη των Σεβρών μεταξύ της Τουρκίας και Συμμάχων της Αντάτ, σύμφωνα με την οποία η Οθωμανική Αυτοκρατορία χάνει τα 9/10 των εδαφών της. Από τη μεριά της Τουρκίας υπογράφει ο σουλτάνος Μεχμέτ ΣΤ', που βάζει την οριστική «ταφόπλακα» στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η Ελλάδα κερδίζει εδάφη και γίνεται «η χώρα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών», σύμφωνα με τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

------------------------------

1 σχόλιο

  1. Ναι αλλά όλα έγιναν χωρίς εγγυήσεις εκ μέρους της Αντάντ, γι' αυτό και κατέρευσε σαν χάρτινος πύργος. Οι μόνοι τότε που είχαν επισημάνει την έλλειψη εγγυήσεων στον Ε. Βενιζέλο ήταν οι αείμνηστοι Ιων Δραγούμης και Ιωάννης Μεταξάς. Ο πρώτος το πλήρωσε με την ζωή του, ο δε δεύτερος είχε εξοριστεί τότε από την Ελλάδα. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία στον ντονμέν Μουσταφά Κεμάλ να δηλώσει στην τουρκική εθνοσυνέλευση τον Αύγουστο του 1923 (ένα χρόνον μετά την καταστροφή) "επί τέλους τους ξεριζώσαμε"!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.