Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΟΥΛΙΚΙ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ... ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!

Να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 3/9 ως θέμα Π.Η.Δ το πρόβλημα των ζημιών που προκάλεσε το πράσινο σκουλήκι σε ...

Να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 3/9 ως θέμα Π.Η.Δ το πρόβλημα των ζημιών που προκάλεσε το πράσινο σκουλήκι σε καλλιέργειες βαμβακιού και καπνού και τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η Περιφέρεια ο επικεφαλής της Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας Δημήτρης Χαρίτου. «Η δυναμική επανεμφάνιση του πράσινου σκουληκιού μετά από μια δεκαετία στις περισσότερες περιοχές που καλλιεργούνται βαμβάκι και καπνός.

Η έντονη προσβολή που δέχτηκε η καλλιέργεια του βαμβακιού. Σε μια περίοδο που χρονικά δεν μπορούν να αναπληρωθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν, θα έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη μείωση στην παραγωγή, απώλειες στο εισόδημα των αγροτών και συνέπειες στην τοπική οικονομία.» αναφέρει μεταξύ άλλων στην πρότασή του.Η προβλεπόμενη μείωση θα είναι σε ορισμένες περιοχές σημαντική αγγίζοντας το 50% της συνολικής παραγωγής. Το ίδιο και η απώλεια στο εισόδημα των αγροτών, σε μια χρονιά που τα συνολικά κόστη παραγωγής ήταν υψηλά άλλα και γενικότερα η ασκούμενες πολιτικές πλήττουν το εισόδημα των αγροτικών νοικοκυριών. Πιο οδυνηρές θα είναι οι συνέπειες σε περιοχές όπου το βαμβάκι είναι σχεδόν μονοκαλλιέργεια όπως η Π.Ε. Ροδόπης.

--------------------------------------

1 σχόλιο

  1. Ε ας επανεγκρίνουν κανένα φάρμακο από τα τόσα που έκοψε η ΕΕ!

    Πως θα αντιμετωπιστεί το σκουλήκι, με πορτοκαλάδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.