Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΟΡΙΖΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ... ΡΕ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ...!!!

Στις θέσεις της δείχνει να παραμένει η ΠΓΔΜ, σε ό,τι αφορά το πρόβλημα με το όνομα, χρεώνοντας εμμέσως πλην σαφώς στην ελληνική πλευρά τ...


Στις θέσεις της δείχνει να παραμένει η ΠΓΔΜ, σε ό,τι αφορά το πρόβλημα με το όνομα, χρεώνοντας εμμέσως πλην σαφώς στην ελληνική πλευρά τη μη επίλυσή του. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου του προέδρου της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος είχε συνάντηση με τον απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ, τον Μάθιου Νίμιτς, στα Σκόπια, κατά τη συνάντηση με τον κ. Νίμιτς, η ΠΓΔΜ «είναι έτοιμη αμέσως, χωρίς καθυστέρηση, να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου και να αναζητήσει και να βρει λύση».

«Η εξεύρεση λύσης είναι δυνατή. Περιμένω από εσάς να απευθύνεται έκκληση προς την άλλη πλευρά να τηρήσει αυστηρά το πλαίσιο στο οποίο διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις και να μην υπεισέρχεται σε άλλα θέματα, όπως η γλώσσα και τα ζητήματα ταυτότητας» ανέφερε ακόμη ο κ. Ιβάνοφ στον Μάθιου Νίμιτς, προσθέτοντας ότι «αυτές είναι οι βασικές προϋποθέσεις για την εξεύρεση λύσης, στην οποία «δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι».

Ο κ. Ιβάνοφ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σημείωσε ότι η ΠΓΔΜ «παραμένει εποικοδομητική στη διαπραγματευτική διαδικασία, έτοιμη για συναντήσεις επιπέδου κορυφής και για την εξέταση νέων πρωτοβουλιών και εντατικοποίησης του διαλόγου». Ταυτόχρονα όμως, όπως είπε, «επιμένει στην πλήρη τήρηση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και της ετυμηγορίας του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης και προς την κατεύθυνση αυτή αναμένει στήριξη από τον διαμεσολαβητή Νίμιτς». Ο κ. Ιβάνοφ υποστηρίζει ακόμη πως «μέχρι σήμερα έχει καλέσει αρκετές φορές τον Κάρολο Παπούλια για συνάντηση, όμως ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν ανταποκρίθηκε».

«Περιμένουμε από την ελληνική πλευρά, στο πνεύμα της καλής γειτονίας, να επιδείξει ευελιξία και καλή διάθεση για να δημιουργηθεί μια θετική ατμόσφαιρα και να δοθεί ώθηση στη διαδικασία με στόχο την υπέρβαση της διαφοράς στο θέμα του ονόματος, η επίλυση του οποίου είναι προς το συμφέρον των δύο χωρών και των δύο λαών» επισήμανε ακόμη ο κ. Ιβάνοφ. zougla.gr

1 σχόλιο

  1. POIES DIAPRAGMATEBSEIS RE BOYLGAROMAIMOY G.....o TON NIMITSOY GA....o...H MAIMOYDONIA KAKH EINAI KAI POLISOY.TON NOYSAS POLITIKOI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.