Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ...!!! ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΕΞΙΩΝ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ...!!!

ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΕ ΥΠΟΠΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ... Δεκάδες Κουβανοί αντιφρονούντες, μετ...


ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΕ ΥΠΟΠΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ...

Δεκάδες Κουβανοί αντιφρονούντες, μεταξύ των οποίων και ο Γκιγιέρμο Φαρίνιας, συνελήφθησαν σήμερα κατά τη διάρκεια της κηδείας του Οσβάλντο Πάγια, ο οποίος σκοτώθηκε την Κυριακή σε αμφιλεγόμενο αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Ο τιμημένος με το βραβείο Ζαχάροφ Φαρίνιας, γνωστός και από τις πολλές απεργίες πείνας που έχει κάνει, συνελήφθη από αστυνομικούς με πολιτικά την ώρα που μετέβαινε, μαζί με άλλους αντιφρονούντες, στη συνοικία Σέρο της Αβάνας για να παραστεί στην κηδεία του Πάγια.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που ήταν παρόντες, οι συγκεντρωμένοι συνελήφθησαν όταν άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του καθεστώτος.

Περίπου 200 άνθρωποι, συγγενείς του Πάγια και αντιφρονούντες, είχαν συγκεντρωθεί στην εκκλησία του Θεού Σωτήρος, στα νότια της Αβάνας, για την επικήδεια τελετή. Στη συνέχεια πήγαν στο κοιμητήριο Κολόν, στο κέντρο της κουβανικής πρωτεύουσας, όπου ενταφιάστηκε ο Πάγια, χωρίς να σημειωθούν άλλα επεισόδια.

Η οικογένεια του Πάγια ζήτησε και πάλι σήμερα να διεξαχθεί έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του, υποστηρίζοντας ότι το δυστύχημα "προκλήθηκε" από ένα άλλο όχημα.

Σύμφωνα με τις αρχές, το νοικιασμένο αυτοκίνητο του Πάγια βγήκε από το δρόμο και προσέκρουσε σε ένα δέντρο, σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από το Μπαγιάμο, στα νοτιοανατολικά του νησιού.

Στο δυστύχημα σκοτώθηκε άλλο ένα μέλος του Χριστιανικού Κινήματος Απελευθέρωσης που είχε ιδρύσει το Πάγια το 1988. 'Ομως, οι δύο συνεπιβάτες τους, ένας Σουηδός και ένας Ισπανός -ο οδηγός του οχήματος- τραυματίστηκαν ελαφρά.

Ο Σουηδός Άρον Μόντιγκ, 27 ετών, μεταφέρθηκε στην Αβάνα για να του παρασχεθεί προξενική βοήθεια. Ωστόσο, ο Ισπανός Άνχελ Καρομέρο Μπάριος, επίσης 27 ετών και μέλος της νεολαίας του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, παραμένει υπό κράτηση στο Μπαγιάμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.