Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΑΣΤΙΓΑ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ... ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Σε απόγνωση βρίσκονται καταστηματάρχες και κάτοικοι στο κέντρο της Αθήνας. Στην οδό Ακαδημίας, στην πλατεία Κάνιγγος, στην Πλατεία Εξαρχ...

Σε απόγνωση βρίσκονται καταστηματάρχες και κάτοικοι στο κέντρο της Αθήνας. Στην οδό Ακαδημίας, στην πλατεία Κάνιγγος, στην Πλατεία Εξαρχείων και στους γύρω δρόμους, η διακίνηση ναρκωτικών απο έγχρωμους πωλητές τοξικών ουσιών, γίνεται απροκάλυπτα μπροστά στα μάτια της αστυνομίας, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι. Οι καταστηματάρχες βλέπουν τους πολίτες να αποφεύγουν να περάσουν από αυτούς τους δρόμους καθώς η λεγόμενη μικροεγκληματικότητα, οι αρπαγές κινητών τηλεφώνων και η επαιτεία, είναι καθημερινά φαινόμενα.

Η μάστιγα των ναρκωτικών έχει αναστατώσει την κοινωνία και ακόμη περισσότερο τους κατοίκους του κέντρου της  Αθήνας, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν έναν αγώνα με σκοπό την αποσυμφόρηση των περιοχών που πλήττονται από αυτή τη μάστιγα.  Ο κος Δημήτρης  Χατζηβασιλείου τους τελευταίους δύο μήνες έχει ξεκινήσει ως συντονιστής, ένα κίνημα εναντίον των εμπόρων ναρκωτικών αλλά και
της χρήσης που έχει γίνει καθημερινότητα και όπως μας περιγράφει, η Αστυνομία κρατάει ουδέτερη στάση, αφού όπως του αναφέρουν συνεχώς δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και τον παροτρύνει να ενεργήσει κατά των εμπόρων, καθώς επίσης και να δώσει όση δημοσιότητα μπορεί στο θέμα. Τότε όπως λέει η Αστυνομία, ίσως να καταφέρουν να βοηθήσουν.

 Ο ίδιος έχει προσωπικό βίωμα γύρω από τα ναρκωτικά, αφού ένα παιδί από το κοντινό του περιβάλλον, έχασε τη ζωή του εξαιτίας των ναρκωτικών. Από αυτό το γεγονός ευαισθητοποιήθηκε ακόμα  περισσότερο και αποφάσισε να ξεκινήσει το κίνημα κατά των ναρκωτικών. Ο κος Δημήτρης και άλλοι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτό το κίνημα σταματούν την κυκλοφορία στους δρόμους και με πανό προσπαθούν να μεταφέρουν  τα μηνύματά τους και στους άλλους πολίτες, ωστέ να μεγαλώσει ο κύκλος τους.

Η κρισιμότητα της κατάστασης και η αγανάκτησή, ωθεί τους επαγγελματίες σε ενέργειες απελπισίας. Έτσι και ο συντονιστής της Επιτροπής Κατοίκων & Επαγγελματιών, Δημήτρης Χατζηβασιλείου,βγαίνει με σφυρίχτρα και σιδερόβεργα  με σκοπό να  εκφοβήσει τους τοξικομανείς και να τους απομακρύνει. Όμως, φοβάται πολύ για τη σωματική του ακεραιότητα και για το τυπογραφείο που διατηρεί στο κέντρο της Αθήνας. Σχεδόν καθημερινά στέλνει καταγγελίες - διαμαρτυρίες μέσω της Επιτροπής Κατοίκων & Επαγγελματιών προς τη Γ.Α.Δ.Α, το 5ο Α.Τ Εξαρχείων, το Αρμόδιο Υπουργείο, τα Κόμματα, αλλά και τα Μ.Μ.Ε. Προσπαθούν όλοι μαζί να δώσουν δημοσιότητα στο φλέγον αυτό ζήτημα και ζητούν την υποστήριξη και τη συμμετοχή μας.  Δηλώνει ότι μετά την εκκαθάριση στους δρόμους του Πολυτεχνείου οι έμποροι των ναρκωτικών έχουν μεταφερθεί εκεί και ότι έχει γίνει γκέτο το κέντρο της Αθήνας με την έκταση και τη συχνότητα της διακίνησης ναρκωτικών.

Μαρτζυ Κρεβεντζακη για το www.greek-reporters.blogspot.com


--------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.