Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ... ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΟΗΕ!

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, προειδοποίησε χτες, πως ακόμα...

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, προειδοποίησε χτες, πως ακόμα περισσότεροι άνθρωποι σε παγκόσμιο επίπεδο θα αναγκαστούν να γίνουν πρόσφυγες, εγκαταλείποντας τις χώρες τους, ή θα εκτοπιστούν εντός των συνόρων των κρατών όπου ζουν μέσα στην επόμενη δεκαετία. Οι λόγοι που θα οδηγήσουν σε στρατιές μεταναστών εντοπίζονται στην οικονομική κρίση, την κλιματική αλλαγή καθώς και τις ένοπλες συρράξεις.

Όπως επεσήμανε ο Αντόνιο Γκουτέρες, επικεφαλής της Αρμοστείας, παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεσή της στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, κάποιοι ακόμα παράγοντες που θα προκαλέσουν μετακινήσεις πληθυσμών είναι η λειψυδρία, οι ανταγωνισμοί για τους φυσικούς πόρους κι η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού.

Σήμερα υπάρχουν 26 εκατ. άνθρωποι που έχουν εκτοπιστεί εντός των χωρών τους και 15-16 εκατ. πρόσφυγες σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπάρχουν επίσης πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι που ζητούν άσυλο. Η Αρμοστεία δεν έκανε προβλέψεις, ούτε έδωσε συγκεκριμένους αριθμούς για την αύξηση που αναμένει την ερχόμενη δεκαετία.


--------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.