Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΣΟΥΔΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΔΙΑ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ...!!!

Μια γυναίκα στο Σουδάν, που φέρεται ότι είναι περίπου 20 ετών, καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού για μοιχεία και κρατείται κοντά στ...

Μια γυναίκα στο Σουδάν, που φέρεται ότι είναι περίπου 20 ετών, καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού για μοιχεία και κρατείται κοντά στο Χαρτούμ αλυσοδεμένη στη φυλακή μαζί με ένα βρέφος, κατήγγειλαν χθες δικηγόροι και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι δικηγόροι και οι οργανώσεις καταδίκασαν την απόφαση, τονίζοντας ότι παραβιάζει τα διεθνή πρότυπα και εγείρει φόβους πως το Σουδάν ενδέχεται να αρχίσει να εφαρμόζει τη σαρία, τον ισλαμικό νόμο, πιο αυστηρά, μετά την απόσχιση του μη-μουσουλμανικού Νότιου Σουδάν πέρυσι.

Η γυναίκα, που ονομάζεται Ιντισάρ Σαρίφ Αμπντάλα, καταδικάστηκε από το κακουργοδικείο της Ομπάμα στις 22 Απριλίου, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς.

Δύο δικηγόροι που έχουν αναλάβει την υπόθεσή της αλλά δεν θέλησαν να κατονομαστούν είπαν πως κατέθεσαν έφεση, ενώ πρόσθεσαν πως η Αμπντάλα υφίσταται μεγάλη ψυχολογική πίεση.

Η Αμπντάλα φέρεται ότι είναι αναλφάβητη και δεν είχε δικηγόρο ούτε μεταφραστή που να της εξηγεί τι συνέβαινε στο δικαστήριο όπου δικαζόταν, παρά το γεγονός ότι τα αραβικά δεν είναι η μητρική της γλώσσα, επισήμαναν οι δικηγόροι και ακτιβιστές. enikos.gr

--------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.