Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΕ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ! ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΕ... ΣΚΗΝΙΤΕΣ ΚΑΙ... ΔΕΝΤΡΙΤΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Σάλος έχει ξεσπάσει μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών σχετικά με προγραμματισμένη υπογραφή συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας τον ερχόμενο μήνα,...

Σάλος έχει ξεσπάσει μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών σχετικά με προγραμματισμένη υπογραφή συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας τον ερχόμενο μήνα, η οποία θα παρείχε πρόσβαση σε Τούρκους πολίτες στο κρατικό σύστημα κοινωνικών επιδομάτων της Βρετανίας. Οι Βρετανοί υποστηρίζουν ότι η συμφωνία αυτή έγινε χωρίς να γνωρίζουν οτιδήποτε οι του Λονδίνου.

Ο Υπουργός Εργοδότησης της Βρετανίας Κρις Γκρέιλινγκ δήλωσε αποφασισμένος να προσφύγει στα δικαστήρια για να παρεμποδίσει την υπογραφή της συμφωνίας, αφού εκφράζονται φόβοι ότι μια τέτοια συμφωνία χωρίς τη συγκατάθεση του Λονδίνου θα οδηγούσε στην υπογραφή παρόμοιων συμφωνιών με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Στις δηλώσεις του ο κ. Γκρέιλινγκ τόνισε ότι το σύστημα κοινωνικών επιδομάτων της Βρετανίας δεν πρέπει να γίνει προσιτό για άτομα από το εξωτερικό που δεν έχουν πρόθεση να εργαστούν και να συνεισφέρουν στη χώρα.
Παρόλα αυτά όπως διαφαίνεται, η Βρετανία διατηρεί τέτοια συμφωνία κατευθείαν με την Τουρκία η οποία χρονολογείται από το 1961, η οποία δίνει πρόσβαση σε επιδόματα σε Τούρκους μετανάστες.
Αυτό που ανησυχεί περισσότερο το Λονδίνο, είναι το γεγονός ότι εάν τελικά οι Βρυξέλλες περάσουν αυτή τη συμφωνία, θα μπορούν στο μέλλον αυθαίρετα να αποφασίζουν για παρόμοια θέματα και σε βάρος άλλων χωρών της ΕΕ.
Η πρώτη αντίδραση των Βρυξελλών, είναι ότι η συγκεκριμένη συμφωνία θα ισχύει μόνο εάν οι Τούρκοι μετανάστες έχουν εργαστεί στη χώρα και έχουν συνεισφέρει στις κοινωνικές ασφαλίσεις.
Κύκλοι που τάσσονται εναντίον της ΕΕ, υποστηρίζουν ότι πρόκειται για άλλη μια «παγίδα» η οποία από πρόταση θα γίνει νομοθεσία όπως έγινε με τη συνθήκη της Λισαβόνας το 2009.

SigmaLive

1 σχόλιο

  1. EEE GIAFTA PREPEI NA PLIROSOYN TA LAMOGIA POY EFARMOZOYN AYTA TA PERIERGA NOMOSXEDIA KAPOTE PREPEI NA TELIONNOYME ME TA LAMOGIA MKO.KAI NA KATEYTINOYME SOSTA TOYW POROYS...AKRITAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.