Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΙΣΤΟΡΙΑΣ" ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ!

Νέο βιβλίο ιστορίας θα διδάσκεται πλέον στους μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού, στη θέση του γνωστού βιβλίου της Μ. Ρεπούση, που είχε προκαλέσει ...

Νέο βιβλίο ιστορίας θα διδάσκεται πλέον στους μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού, στη θέση του γνωστού βιβλίου της Μ. Ρεπούση, που είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις όταν ήταν υπουργός Παιδείας η Μ. Γιαννάκου και που τελικά είχε αποσυρθεί. Έτσι με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Γ. Μπαμπινιώτη και της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου από την ερχόμενη σχολική χρονιά θα διδαχθεί στη ΣΤ’ Δημοτικού το νέο βιβλίο με τίτλο «Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου» των καθηγητών Ιστορίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ι. Κολιόπουλου, Ιάκ. Μηχαηλίδη και των εκπαιδευτικών Χαρ. Μηνάογλου και Αθ. Καλιανιώτη.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, μετά την ολοκλήρωση της συγγραφής και την επιτυχή πιλοτική εφαρμογή του σε σχολεία, το νέο βιβλίο ιστορίας της Στ' Δημοτικού πήρε την έγκριση από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο -πριν αυτό καταργηθεί- το οποίο εισηγήθηκε την εκτύπωση και την αποστολή του στα δημοτικά σχολεία.

Με δεδομένο ότι έχουν δημοσιευθεί τα προγράμματα σπουδών για όλα τα γνωστικά αντικείμενα δημοτικού και γυμνασίου, εκτός από αυτό της ιστορίας, ο υπουργός και η υφυπουργός Παιδείας αποφάσισαν από κοινού την εκτύπωση και τη διανομή του νέου βιβλίου προκειμένου να βρίσκεται εγκαίρως στα σχολεία μαζί με όλα τα υπόλοιπα βιβλία ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Υπενθυμίζεται ότι τη σχετική αλλαγή είχε προαναγγείλει σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος. e-typos.com

2 σχόλια

  1. Δε γλυτωσαν τα παιδια μας απο το δηλητηριο επειδη αποσυρθηκε το συγκεκριμενο βιβλιο. Ολα τα βιβλια του δημοτικου εχουν τη δοση τους απο το αντεθνικο δηλητηριο της κυριας Ρεπουση. Ολα γραφτηκαν απο την ιδια ομαδα που χρηματοδοτουταν απο τον γνωστο κυριο Τζωρτζ Σορρος.

    Αντιγράφω από το σχολικό βιβλίο "Μαθηματικά Στ΄ Δημοτικού, Τετράδιο εργασιών"
    ______________________________________________________

    Δραστηριότητα με προεκτάσεις: "Ξενοφοβία"

    Η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες, λόγω της οικονομικής ανάπτυξης, έγινε τόπος προορισμού πολλών οικονομικών μεταναστών. Οι άνθρωποι αυτοί έφυγαν απο τις πατρίδες τους αναζητώντας καλύτερη τύχη στη δική μας. Αν και η ελληνική κοινωνία τους δέχτηκε και τους φιλοξένησε σαν παιδιά της, υπήρξαν κάποιες, ευτυχώς λίγες φωνές διαμαρτυρίας. "Να φύγουν οι ξένοι", φώναξαν κάποιοι, "μας αλλάζουν τη σύνθεση του ελληνικού κράτους", είπαν άλλοι. Ας πάμε λίγα χρόνια πίσω στο 1913 και ας εξετάσουμε τις εθνικότητες που ζούσαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

    Με τα στοιχεία του πίνακα να συμπληρώσεις το ραβδόγραμμα.

    Εθνικότητες Αριθμός ατόμων

    Έλληνες 39.956
    Εβραίοι 61.439
    Οθωμανοί 45.867
    Βούλγαροι 6.263
    Άλλοι ξένοι 4.364


    Θέματα για διερεύνηση και συζήτηση
    • Συζητήστε τι μεσολάβησε και άλλαξε η σύνθεση του πληθυσμού από τότε.
    • ¨Εχουν δίκιο όσοι ανησυχούν για την αύξηση του αριθμού των μεταμαστών στην Ελλάδα;
    _____________________________________________________

    Και ολα τα παραπανω στο βιβλιο των μαθηματικων. Οσο για το παιδαγωγικο ινστιτουτο (Αληθεια γιατι "ινστιτουτο" και οχι "ιδρυμα";) ειχε εγκρινει και τα προηγουμενα. Γιατι να τους εμπιστευτω τωρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝΕ ΤΙΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΙΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΟΣ ΣΥΝΟΣΤΙΣΜΟ!!!
    ΑΙΣΧΟΣ ΝΤΡΟΠΗ....
    ΕΣΤΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΩΡΘΟΣΑΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.