Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ... ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 2008 Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΒΑΖΕΙ ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ!

2 Απριλίου 2088: Η Ελλάδα ασκεί βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, κατά την Εαρινή Σύνοδο της Συμμαχίας στο Βουκουρέστι. Ταυτόχρονα οι...

2 Απριλίου 2088: Η Ελλάδα ασκεί βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, κατά την Εαρινή Σύνοδο της Συμμαχίας στο Βουκουρέστι. Ταυτόχρονα οι ηγέτες του ΝΑΤΟ δεν συμφωνούν στην ένταξη της Γεωργίας και της Ουκρανίας.

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ...

Καθαρό βέτο στο αίτημα για ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ έβαλε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Μιλώντας στο δείπνο των ηγετών ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε τις ελληνικές θέσεις και επεσήμανε ότι η χώρα μας δεν μπορεί να συναινέσει στην ένταξη των Σκοπίων, εάν προηγουμένως δεν έχει βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας.

Υπέρ των ελληνικών θέσεων τάχθηκαν οι ηγέτες της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, καθώς, επίσης, του Λουξεμβούργου και της Ισλανδίας. Με κατανόηση είδαν την ελληνική τοποθέτηση οι ηγέτες της Ουγγαρίας, Σλοβακίας, Βελγίου, Ολλανδίας και Γερμανίας. Αντίθετοι στις ελληνικές θέσεις και υπέρ της άνευ όρων ένταξης των Σκοπίων τάχθηκαν οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Τουρκίας, Σλοβενίας, Τσεχίας, Εσθονίας και Λιθουανίας. Λιγότερο θερμοί, αλλά στην ίδια κατεύθυνση ήταν οι ηγέτες της Δανίας, της Βουλγαρίας και της Νορβηγίας. Ενώ, δεν πήραν καθόλου θέση οι ηγέτες του Καναδά, της Βρετανίας και της Πορτογαλίας.

Ο πλέον ένθερμος υποστηρικτής των ελληνικών θέσεων ήταν ο Γάλλος πρόεδρος κ. Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος ανέφερε στην τοποθέτησή του ότι «είμαστε αλληλέγγυοι με τους Έλληνες, πιστεύουμε ότι πρέπει να βρεθεί λύση. Έχω ουγγαρέζικες ρίζες, αλλά έχω και ελληνικές και τις αποδέχομαι πλήρως».

3 σχόλια

  1. Όταν οι Σκοπιανοί μας πήγαν στο ΔΔΧ, επειδή δήθεν βάλαμε βέτο το 2008 κατά παράβαση της «Ενδιάμεσης Συμφωνίας», οι συνήγοροί μας έτρεχαν να αποδείξουν το αντίθετο, δηλαδή ότι η Ελλάδα δεν έβαλε βέτο, διότι δεν χρειάστηκε, αφού τα Σκόπια δεν κλήθηκαν τελικά. Δυστυχώς, για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, ο Καραμανλής είχε κάνει μεγάλο ντόρο με το βέτο που δήθεν είχε βάλει, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν οι συνήγοροι της Ελλάδας να στηρίξουν το αντίθετο και τελικά να καταδικαστούμε από το ΔΔΧ.

    Όχι ότι έγινε και τίποτα, αλλά απλώς αυτή είναι η αλήθεια για το «βέτο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι η "ρωσική στροφή" κάτι τα "βέτο" κάτι από δω, κάτι από 'κει, γι' αυτό "τον πήρε και τον σήκωσε" και μεις νοιώσαμε πάρα πολύ καλά τι σημαίνει ΓΑΠ παπακωνσταντίνου, σαραγκουζί και παρέα του γυμναστηρίου!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο καραμανλης καλα εκανε με το βετο τα αλλα τα τσακαλια ηταν ετοιμα να στυσουν κ....ο οπως και στο σχεδιο αυναν να εβλεπες κατι φατσες απειλιτικες που απειλουσαν διθεν οτι εαν δεν παραδεχωμασταν το σχεδιο ολα νθα τελειωναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.