Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΚΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ... ΑΧΜΑΝΤΙΝΕΖΑΝΤ, ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ!

Σκεφτείτε που καταντήσαμε, να αποκαλούμε τον Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ… μετριοπαθή! Οι σκληροπυρηνικοί αντίπαλοι του Ιρανού προέδρου προηγούντα...

Σκεφτείτε που καταντήσαμε, να αποκαλούμε τον Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ… μετριοπαθή! Οι σκληροπυρηνικοί αντίπαλοι του Ιρανού προέδρου προηγούνται στις βουλευτικές εκλογές στη χώρα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα διασφαλίσουν την πλειοψηφία των 290 εδρών του κοινοβουλίου, συμπεριλαμβανομένων και των 30 πολιτικής σημασίας εδρών της Τεχεράνης. Η Παρβίν Αχμαντινετζάντ, αδελφή του Ιρανού προέδρου, δεν κατάφερε να εκλεγεί στην γενέτειρά τους, Γκαρμσάρ. Η αποτυχία της, αν και πολιτικά δεν αξιολογείται, θα έχει συμβολική σημασία για τον Ιρανό πρόεδρο.

Η πιθανή νίκη των συντηρητικών θα ενισχύσει το ιερατικό κατεστημένο του Ιράν. Στις εκλογές δεν συμμετείχαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η κάλπη θα αναδείξει την αυξημένη ισχύ των υπερσυντηρητικών του πνευματικού ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, εν μέσω κλιμάκωσης της διπλωματικής διένεξης για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

defence-point.gr

------------------------------------------


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.