Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΛΙΓΟΣΤΟΙ, ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΓΜΕΝΟΙ...

Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΤΥΧΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΩΝ ...

Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΤΥΧΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ Το ποιητικό κείμενο: Είμαστε οι μαύροι λιγοστοί, λίγοι και διαλεγμένοι, όλο παιδιά του είκοσι, παιδιά του είκοσιένα. Φορούν τσαρούχια λαρ(ι)σινά, με φούντες μεταξένιες, φορούν και στα φεσάκια τους, βασιλικιά κορώνα, και πάν' για να πατήσουνε, τα τούρκικα κονάκια. Και πώς αυτό τραγουδιέται: Είμα-, μωρέ, είμα-, είμαστε οι μαύροι λιγοστοί. Είμαστε οι μαύροι λιγοστοί, λίγοι και διαλεγμένοι, λίγοι και διαλεγμένοι. Όλο, μωρέ, όλο, όλο, παιδιά του είκοσι. Όλο παιδιά του είκοσι, παιδιά του είκοσιένα, παιδιά του είκοσιένα. Φορούν, μωρέ, φορούν, φορούν, τσαρούχια λαρ(ι)σινά. Φορούν τσαρούχια λαρ(ι)σινά, με φούντες μεταξένιες, με φούντες μεταξένιες. Φορούν, μωρέ, φορούν, φορούν, και στα φεσάκια τους. Φορούν και στα φεσάκια τους, βασιλικιά κορώνα, βασιλικιά κορώνα. Και πάν', μωρέ, και πάν', και πάν', για να πατήσουνε. Και πάν' για να πατήσουνε, τα τούρκικα κονάκια, τα τούρκικα κονάκια.
greekalert.com

1 σχόλιο

  1. Edw na poume oti h Leksh "MAUROS" LEGWTAN AKOMA PRIN 30-40 XRONIA ENOEI TON FTWXO,KAI OXI FYSHKA TO XRWMMA TOU AN8RWPOU... SE MERIKA XWRIA AKOMA LEGETE ETSI APO TOUS HLIKIWMENOUS O FTWXOS -O ATUXOS KTL,AEI WRE MAURE KTL,GIA NA DEIKSOUME SYMPONIA...(BLEPE LEKSIKO G:AMELETHTOU (BYZANTINOU)
    G Amelethtos (Byzantinos)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.