Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ...

Αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες και πάγωμα της αγοράς νέων εξοπλιστικών συστημάτων προτείνει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχάλης Κωσταρ...



Αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες και πάγωμα της αγοράς νέων εξοπλιστικών συστημάτων προτείνει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Έθνος", ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ προτείνει 12μηνη πλέον θητεία, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται εκτενώς στο ακανθώδες αυτό θέμα που απασχολεί τη νεολαία και χιλιάδες οικογένειες που έχουν αγόρια προς στράτευση.
Ο στρατηγός, αναφερόμενος στα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την οικονομική κρίση, προειδοποιεί: "Επιδιώκουμε να αποκτήσουμε εκείνες τις επιχειρησιακές δυνατότητες, οι οποίες θα μας επιτρέψουν να ενεργούμε επιτυχώς σε όλο το φάσμα της σύγκρουσης".
Ο στρατηγός προέβη επίσης σε οδηγίες με απώτερο στρατηγικό στόχο "τη διατήρηση της μαχητικής ισχύος, μέσα από την ποιοτική βελτίωση, ώστε να αποτραπεί ή να αντιμετωπιστεί, κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας".
Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε: "Το κύριο βάρος πέφτει πλέον στην συντήρηση του υπάρχοντος υλικού, το οποίο είναι και επαρκές και πολύ καλής ποιότητας, Γίνεται αντιληπτό ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για άμεσες προμήθειες νέων οπλικών συστημάτων. Ωστόσο, η αμυντική σχεδίαση θα πρέπει να συνυπολογίσει την αναγκαιότητα παρακολούθησης των τεχνολογικών προόδων στον τομέα των στρατιωτικών εφαρμογών, μέσω ενός στοχευμένου σχεδιασμού προμηθειών αμυντικού υλικού σε βάθος χρόνου.

Το πλάνο και οι προτεραιότητες του αρχηγού ΓΕΕΘΑ

* Προμήθεια πυρομαχικών 120 χιλ. αρμάτων μάχης

* Συντήρηση των μέσων της Αεροπορίας και του Ναυτικού

* Στρατιωτική θητεία στους 12 μήνες

* Βελτίωση δυνατοτήτων των δυνάμεων άμεσης αντίδρασης

* Ρύθμιση των χρεών του Μετοχικού Ταμείου Στρατού

* Επαύξηση των δυνατοτήτων επιτήρησης του Πολεμικού Ναυτικού

* Βελτίωση του συστήματος διοικήσεως και ελέγχου

* Εκσυγχρονισμός των νόμων περί ιεραρχίας και προαγωγών των αξιωματικών και υπαξιωματικών

* Νέα δομή δυνάμεων - Συγκρότηση Διοίκησης Δόγματος, Εκπαίδευσης και Αξιολογήσεων Στρατού Ξηράς

* Βελτίωση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης των στελεχών - Αύξηση των μεταπτυχιακών σπουδών

news247.gr

--------------------------------


1 σχόλιο

  1. Οχι τρεις. Εκατόν τρεις!!!! Όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες στρατευμένοι από τα 18 έως τα 80 μήπως τελικά σωθεί αυτή η πατρίδα. Και για τους δίσπιστους. Στην αρχαία Αθήνα η θητεία ήταν από τα 18 έως τα 60 στην δε Σπάρτη από τα 7 έως τελευτής του βίου. Τι πάθανε;;;; μείνανε αθάνατες ανά τους αιώνες!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.