Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΡΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΒΟΥΝΑ! 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 1941...

11/03/1941: Δυνάμεις της I Μεραρχίας αποκρούουν ιταλικές επιθέσεις στην περιοχή Τρεμπεσίνας και κυρίως κατά του υψώματος 731, με αποτέλεσ...

11/03/1941: Δυνάμεις της I Μεραρχίας αποκρούουν ιταλικές επιθέσεις στην περιοχή Τρεμπεσίνας και κυρίως κατά του υψώματος 731, με αποτέλεσμα ο αγώνας να στεφθεί με πλήρη επιτυχία. Στο πεδίο της μάχης εγκαταλείπονται 250 Ιταλοί νεκροί και συλλαμβάνονται 501 αιχμάλωτοι, από τους οποίους 23 αξιωματικοί.
------------------------------
  

1 σχόλιο

  1. Το Σύνταγμα Καρδίτσας (οι πατριώτες του Πλαστήρα) σήκωσαν το βάρος της Ιταλικής επίθεσης με τον κωδικό "primavera" και υπό τα όμματα του καραγκιόζη που άκουγε στο όνομα Μουσολίνι. Στην προπαρασκευή πυροβολικού που προηγήθηκε της επίθεσης, εναντίον των ελληνικών θέσεων, ρίχτηκαν 100.000 (εκατό χιλιάδες) οβίδες κάθε διαμετρήματος που υπήρχε στο ιταλικό οπλοστάσιο. Όταν τελείωσε η κόλαση, οι Ιταλοί αντί να βρουν αυτό που περίμεναν, βρήκαν τις ελληνικές ξιφολόγχες που τους πετσόκοψαν. Να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της "primavera", το 731 (ονομασία που είχε λάβει από το ύψος του) μετονομάστηκε σε 725 γιατί το ύψος του είχε κατέβει κατά 6 μέτρα από τον καταιγισμό των ιταλικών οβίδων. Οι Θερμοπύλες της Β. Ηπείρου δεν έπεσαν. Παρέμειναν εκεί κουρελιάζοντας την κομπορρημοσύνη του υπερφίαλου δασκαλάκου (που έγινε "Douce") και τα 8.000.000 λόγχες που "διέθετε" ο ψυχάκιας για να....."σπάσει" τα πλευρά της Ελλάδος. Αιώνια τιμή και δόξα στα ηρωικά παιδιά της Ελλάδος που έστησαν το όνομά της στο ψηλότερο σκαλί του κόσμου διδάσκονατς ξανά την ανθρωπότητα πως " "Εις οιωνός άριστος. Αμύνεσθαι περί Πάτρης" επειδή "Μητρός τε και πατρός τε και των άλλων προγόνων, απάντων τιμιότερον και αγιότερον και αξιότερον εστί η Πατρίς και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τους νουν έχουσιν". Υ.Γ. Οποία καταισχύνη σήμερα που οι απόγονοι αυτών των ηρώωων έχουν μια δοτή κυβέρνηση και αντιπρόεδρο αυτής τον ...."Πάγκαλο"!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.