Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΑΤΜ ΜΑΖΕΥΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ...

Δύο Ρουμάνοι συνελήφθησαν το Σάββατο, καθώς μετά από έλεγχο στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκε και κατασχέθηκε μηχανισμός παγίδευσης μηχα...

Δύο Ρουμάνοι συνελήφθησαν το Σάββατο, καθώς μετά από έλεγχο στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκε και κατασχέθηκε μηχανισμός παγίδευσης μηχανημάτων αυτόματης συναλλαγής (ΑΤΜ) τραπεζών.

Από την έρευνα του προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είναι μέλη εγκληματικής ομάδας, που προβαίνει σε παγιδεύσεις Α.Τ.Μ. με τη διεθνώς γνωστή μέθοδο «skimming». Οι δράστες μέσω αυτοσχέδιων ηλεκτρονικών μηχανισμών παγίδευσης, τους οποίους τοποθετούν σε Α.Τ.Μ., υφαρπάζουν τα προσωπικά δεδομένα από τις γνήσιες κάρτες, κατά την ώρα της συναλλαγής, από τον νόμιμο κάτοχο αυτών και με τα στοιχεία αυτά κατασκευάζουν κάρτες κλώνους, με τις οποίες πραγματοποιούν παράνομες αναλήψεις.

Κατά το χρονικό διάστημα από 15-11-2011 μέχρι χθες (4-2-2012) οι συλληφθέντες είχαν υποκλέψει από τα Α.Τ.Μ. μίας μόνο τράπεζας -126- κάρτες, προκαλώντας οικονομική ζημιά ύψους 14.780 ευρώ.

Οι έρευνες για τη δράση της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας σε βάρος και άλλων τραπεζών καθώς και για τον προσδιορισμό του ύψους της προκληθείσας ζημιάς συνεχίζονται.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.