Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Ή ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ Ή ΦΡΑΓΚΟΚΡΑΤΙΑ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Με το δίλημμα μέτρα ή χρεοκοπία προσέρχονται εκ νέου σήμερα στις 13.00 (ΝΕΑ ΩΡΑ 15:30...

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Με το δίλημμα μέτρα ή χρεοκοπία προσέρχονται εκ νέου σήμερα στις 13.00 (ΝΕΑ ΩΡΑ 15:30) οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων, που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, σε σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, προκειμένου να υπογράψουν γραπτές δεσμεύσεις για τις απαιτήσεις της τρόικας.

Κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας το Μάρτιο βλέπει ο Γιούνκερ

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του κ. Παπαδήμου και των εκπροσώπων των δανειστών, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, με τις πιέσεις να εντείνονται.

«Όλα πρέπει να έχουν κλείσει μέχρι το βράδυ της Κυριακής» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, υπερτονίζοντας τη σημασία συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας επιμένουν στις απαιτήσεις τους για μείωση του μισθολογικού κόστους, μειώσεις συντάξεων, σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα, απολύσεις στο δημόσιο.

Μετά από διυπουργική σύσκεψη, υπό τον υπουργό Οικονομικών και τη συμμετοχή των υπουργών Εργασίας, Υγείας, Εσωτερικών και Άμυνας αναφέρθηκε ότι προωθούνται νέες περικοπές δαπανών στον τομέα της Υγείας της τάξης του 1,1 δισ. ευρώ, με το 1 δισ. να αφορά περικοπές στη φαρμακευτική δαπάνη.

Επίσης περικοπές 400 εκατ. ευρώ θα γίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στον τομέα της Άμυνας, με την τρόικα να απαιτεί επιπλέον περικοπές σε ασφάλιση, υγεία και άμυνα, καθώς και συγχώνευση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου με ταυτόχρονες απολύσεις.

Σύμφωνα με τον Ε. Βενιζέλο, η απόσταση που χωρίζει την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα από το αδιέξοδο «είναι πάρα πολύ μικρή», προσθέτοντας ότι «ήρθε η ώρα των δεσμεύσεων». sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.