Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ, ΕΚΛΕΒΑΝ... ΛΕΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΡΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ!

"Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα επηρεάζει δυστυχώς και την Κύπρο", δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και εκφράζει την ευχή να μ...


"Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα επηρεάζει δυστυχώς και την Κύπρο", δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και εκφράζει την ευχή να μην καταρρεύσει, γιατί, όπως αναφέρει, εάν καταρρεύσει θα μας παρασύρει κι εμάς.

"Δεν θα σταθούν οι τράπεζές μας, εάν πτωχεύσει η Ελλάδα, κακά τα ψέματα. Εκείνο που πρέπει να γίνει στην Ελλάδα είναι οι αδελφοί μας εκεί να αλλάξουν νοοτροπία. Αυτή η νοοτροπία που έχουν δεν θα τους ωφελήσει", σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστομος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Υποδεικνύει ότι πρέπει να σταματήσουν για παράδειγμα τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες, οι οποίες, όπως υποστηρίζει, κάθε απεργία έχει κόστος.

"Δεν έχει εισόδημα ή θετικά αποτελέσματα. Όλα είναι αρνητικά. Απλά στέλνει μερικά μηνύματα, αλλά όλα τα μηνύματα είναι μετά τη 12η. Δεν υπάρχει διόρθωση. Έπρεπε προηγουμένως να φώναζαν", αναφέρει.

Ο Κύπρου Χρυσόστομος, αφού έθεσε το ερώτημα "το κράτος ποιος το μπατίρισε;", υποστήριξε στην απάντηση του.

"Όλοι τους, με επικεφαλής τους πολιτικούς. Όλοι όσοι δούλευαν στο κράτος όπου μπορούσαν να κλέψουν, έκλεβαν. Ήταν φυσικό ότι αυτό θα ήταν το αποτέλεσμα. Αυτή η νοοτροπία πρέπει να σταματήσει'.

4 σχόλια

  1. Ntropi tou archiepiscou pou dialegi auti ti stigmi na kanei tetia scholia

    pa"i" o patriotimos pane ta panta otan kai h diki mas (tou) h tsepi agizetai

    plai, NTROPI tou, ala ti periomeneis apo axaristous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΡΟΝΤΑ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΌΤΑΝ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΈΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΌΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ... ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΠΙΣΩ... ΝΑΙ, ΈΧΕΤΕ ΚΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ(ΑΝ KAI ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ), ΑΛΛΑ ΕΙΣΤΕ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΟΙ-ΑΓΓΛΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ-ΥΛΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΑΣ, ΌΣΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ... ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕ;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου απηχούν τις απόψεις της κοινής γνώμης στην Κύπρο (όπως και στις περισσότερες χώρες της ΕΕ). Η Κυπριακή κοινωνία λειτουργεί για δεκαετίες με ένα σοβαρό συνδικαλιστικό κίνημα που απεργεί μόνο όταν κάτι τέτοιο είναι άκρως αναγκαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατα πρώτον , τετοιες δηλώσεις δεν βοηθανε μεσα σε μια δυσκολη κατάσταση. Ουτε ειναι ο ρόλος της Ορθοδοξιας να κανει οικονομικες αναλυσεις και να απαγορευει απεργίες.
    Όσο για τους πολιτικούς, εμφανιζόντουσαν στο πλάι των επισκόπων, (μόνο σε γιορτες και προεκλογικες περιοδους) για να εκμεταλλευθουν και την εκκλησια,
    κατι που κανεις δεν λεει σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.