Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΑΜΗΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ... ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η αύξηση της εγκληματικότητας στη Δυτική Ελλάδα και σε όλη σχεδόν τη χώρα. Οι ληστείες και τα εγκλήματα αυξάνονται ...

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η αύξηση της εγκληματικότητας στη Δυτική Ελλάδα και σε όλη σχεδόν τη χώρα. Οι ληστείες και τα εγκλήματα αυξάνονται στην περιοχή προκαλώντας ανησυχία, με πρόσφατο περιστατικό τη σφαγή μιας 86χρονης στο Επιτάλιο Ηλείας.
Τα περιστατικά επαναφέρουν στο προσκήνιο την
έλλειψη αστυνομικής δύναμης στην Αχαΐα και τους γειτονικούς νομούς Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Όπως δήλωσε στο www.thebest.gr ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος, γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, "στην Αστυνομική Διεύθνση Αχαΐας σήμερα καταγράφεται το μικρότερο προσωπικό από το 1960, μιλάμε για ιστορικό χαμηλό", δηλώνει χαρακτηριστικά, ενώ σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό καταγράφονται σύμφωνα με τον γραμματέα και στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.
Ωστόσο, όπως εξηγεί, η κατάσταση στην Αχαΐα είναι πιο δύσκολη λόγω της αύξησης του πληθυσμού τα τελευταία 15 περίπου χρόνια, αλλά και των διερχομένων, μέσω της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου και του λιμανιού της Πάτρας. Επιπρόσθετα η έντονη παρουσία παράνομων μεταναστών κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση.
Την ίδια ώρα παρά το πάγιο αίτημα των Αστυνομικών Υπαλλήλων για ενίσχυση του προσωπικού "δε διαφαίνεται να γίνεται κάτι τέτοιο άμεσα και αντ΄αυτού πολλές φορές μας ζητούν να ενισχύσουμε από την Αχαΐα με προσωπικό την Αττική", ενώ οι κατά καιρούς ενισχύσεις του προσωπικού αφορούν λίγα άτομα, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να παραμένει, σημειώνει ο κ. Κωνσταντόπουλος.
Και προσθέτει ότι προτεραιότητα στην ενίσχυση του προσωπικού από τους απόφοιτους των σχολών Ειδικών Φρουρών και Αστυφυλάκων έχουν οι Αστυνομικές Διευθυνσεις Αττικής και Θεσσαλονίκης.
Η αποχώρηση δε προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης δημιουργεί διαρκώς νέα κενά στην Αχαΐα και είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο πέρυσι έφυγαν 50 άτομα, που αποτελεί και το χαμηλότερο αριθμό, αναφέρει ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Οι αστυνομικοί παρά τις ελλείψεις εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη ενάντια στην εγκληματικότητα,όμως οι ελλείψεις δεν τους επιτρέπουν σε πολλές περιπτώσεις να αποδώσουν στο βαθμό που μπορούν...

Ανάστατοι οι κάτοικοι στο Επιτάλιο
Την κατάσταση στα χέρια τους παίρνουν οι κάτοικοι του Επιταλίου, προκειμένου να διασφαλίσουν τις ζωές και τις περιουσίες τους, μετά το τελευταίο περιστατικό με τη σφαγή της 86χρονης ηλικιωμένης. Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού, σε αρκετά βαρύ κλίμα και με έντονη συναισθηματική φόρτιση, με τους πολίτες να αναζητούν λύσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, που μέσα σε δύο μήνες στο Επιτάλιο μετρούν δύο νεκρούς από ληστείες και ακόμα μία σοβαρή περίπτωση.
Οι κάτοικοι, όπως αναφέρει το www.ilialive.gr, αποφάσισαν να ξεκινήσουν περιπολίες χωρίς τη χρήση όπλων αλλά με κάθε άλλο νόμιμο μέσο στη διάθεσή τους για να κρατήσουν μακριά τους επίδοξους εγκληματίες.
Οι κάτοικοι του Επιταλίου ήταν εξαγριωμένοι με την κατάσταση που επικρατεί λέγοντας πως δεν γίνεται να πληρώνουν κάθε λογής χαράτσι που επιβάλει η Κυβέρνηση και να μην τους εξασφαλίζει το βασικότατο αγαθό της ασφάλειας της ζωής και της περιουσίας.

thebest.gr

--------------------------------------


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.