Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ! ΕΠΟΙΚΟΙ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΠΥΝ ΨΑΡΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΡΠΑΣΙΑΣ... Επιστολή στον Υπουργό Γεωργίας, με την οποία εγείρουν το θέμα της αλίευσης ψαριών με τη χρήση...



ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΡΠΑΣΙΑΣ...

Επιστολή στον Υπουργό Γεωργίας, με την οποία εγείρουν το θέμα της αλίευσης ψαριών με τη χρήσης λανέιτ και χλωρίνης από τους Τουρκοκύπριους και Τούρκους έποικους στην Καρπασία, απέστειλε η Συντονιστική Επιτροπή Καρπασίας.

Σύμφωνα με την επιστολή, «η καταστροφή που προκαλούν οι κατακτητές στον αλιευτικό πλούτο της Καρπασίας είναι ανυπολόγιστη. Το περιβάλλον, υπό την ευρεία έννοια, υφίσταται βάναυση κακοποίηση. Με την υπεραλίευση των τελευταίων δεκαετιών πολλά είδη ψαριών έχουν σχεδόν εξαλειφθεί, ενώ οι κίνδυνοι για την υγεία των καταναλωτών είναι προφανείς».

Επίσης, αναφέρουν ότι αυτοί που σπεύδουν να «απολαύσουν» το ψάρι του λανέιτ και της χλωρίνης είναι οι Ελληνες της Κύπρου, είτε σε ψαροταβέρνες της ελεύθερης περιοχής, είτε στα κατεχόμενα, σημειώνοντας ότι το θανατηφόρο λανέιτ είναι ιδιαιτέρως τοξικό φυτοφάρμακο και πως η χρήση του έχει απαγορευτεί διεθνώς.

Όπως ενημερώνουν τον Υπουργό, το ψάρεμα με λανέιτ γίνεται με τη ρίψη στη θάλασσα τεμαχίων ψωμιού εμβαπτισμένου στο θανατηφόρο υγρό, ενώ το ψάρεμα με χλωρίνη γίνεται κοντά σε βράχους και θαλασσινές σπηλιές, όπου εξοντώνονται δια της ‘αυτοκτονίας’ αμέτρητα ψάρια - γύλοι, σορκοί, μούρμουρα και άλλα μαυρόψαρα – τα οποία δεν αντέχουν τη μυρωδιά της χλωρίνης και προσπαθούν να απομακρυνθούν προς το πέλαγος όπου τους αναμένουν τα δίκτυα και οι απόχες.

Η Επιτροπή αναφέρει ακόμη στην επιστολή της ότι έχει καταγγείλει και στο παρελθόν, επανειλημμένως, την ασύδοτη χρήση λανέιτ στη Χερσόνησο της Καρπασίας, στην Κυβέρνηση, τη Βουλή, την Ευρωπαϊκή Ενωση και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Αναφέροντας ότι υπήρξαν κάποια αποτελέσματα από τις ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας στο παρελθόν, σημειώνουν ότι τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έξαρση του φαινομένου με πολλαπλές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία.

Τέλος, η Συντονιστική Επιτροπή Καρπασίας ζητά την άμεση κινητοποίηση του Υπουργείο προς κάθε κατεύθυνση για αποτροπή περαιτέρω καταστροφής του κατά ξηρά και θάλασσαν φυσικού πλούτου της Καρπασίας. koukouvagia.com

-----------------------------------


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.