Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

"ΨΑΛΙΔΙΖΟΥΝ" ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ... ΑΛΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ "ΣΦΙΧΤΟΤΕΡΑ" ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα συρρικνωθούν κατά σχεδόν 100.000 στρατεύματα στο πλαίσιο περικοπών των δαπανών του Πενταγώνου και της δη...

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα συρρικνωθούν κατά σχεδόν 100.000 στρατεύματα στο πλαίσιο περικοπών των δαπανών του Πενταγώνου και της δημιουργίας ενός «μικρότερου, σφιχτότερου» στρατού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας Λίον Πανέτα.

Όπως είπε ο Πανέτα παρουσιάζοντας το σχέδιο αναδιάρθρωσης των ενόπλων δυνάμεων, οι ΗΠΑ θα ενισχύσουν τις ειδικές δυνάμεις ώστε να διατηρήσουν τη δυνατότητα να νικήσουν «οποιοδήποτε εχθρό».

Το Πεντάγωνο βρίσκεται αντιμέτωπο με περικοπές 487 δις.δολαρίων τα επόμενα δέκα χρόνια. Σε πέντε χρόνια, ο στρατός θα απολέσει το 13% των δυνάμεων του, και θα περάσει από 570.000 σε 490.000 άνδρες έως το 2017. Οι πεζοναύτες θα μειωθούν κατά 20.000 σε 182.000.

«Κάναμε μια συνειδητή επιλογή, να μη διατηρήσουμε περισσότερες δυνάμεις από όσο μπορούμε να αντέξουμε για να τις εκπαιδεύσουμε και να τις εξοπλίσουμε κατάλληλα», εξήγησε ο υπουργός Αμυνας.

Ο προτεινόμενος προϋπολογισμός του Πενταγώνου για το 2013 ανέρχεται σε 613.4 δισεκατομμύρια δολάρια, από τα οποία τα 88.4 δισ. για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, μια μείωση της τάξης του 9% σε σύγκριση με τον προϋπολογισμό, που υποβλήθηκε τον περασμένο χρόνο, πρόσθεσε ο Πανέτα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι περικοπές του προϋπολογισμού, που πλήττουν το Πεντάγωνο, δεν θα επηρεάσουν τη δέσμευση των ΗΠΑ στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και τη Μέση Ανατολή, προτεραιότητες της νέας αμερικανικής στρατηγικής.

«Ο προϋπολογισμός αυτός προστατεύει, και σε ορισμένες περιπτώσεις αυξάνει, τις επενδύσεις που είναι κρίσιμες, για την ικανότητά μας να προστατεύουμε τη δύναμη μας στην Ασία και τη Μέση Ανατολή», πρόσθεσε.

naftemporiki.gr

------------------------------------------------


1 σχόλιο

  1. οφειλουμε να παραδεχτουμε...οτι οι ΗΠΑ εχουν καλυτερο στρατο απο εμας λογω ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ και ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ...ΜΟΝΟ ΓΙ' ΑΥΤΟ...ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.