Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΣΤΑΖΙ ΕΓΙΝΕ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!!! ΡΕ ΜΗΠΩΣ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ;

Η έδρα της Στάζι, της περιβόητης μυστικής αστυνομίας της κομμουνιστικής Ανατολικής Γερμανίας, η οποία πλέον λειτουργεί ως μουσείο, ανακαινί...


Η έδρα της Στάζι, της περιβόητης μυστικής αστυνομίας της κομμουνιστικής Ανατολικής Γερμανίας, η οποία πλέον λειτουργεί ως μουσείο, ανακαινίστηκε και ξανανοίγει το ερχόμενο Σάββατο για το κοινό.

Οι εργασίες ανακαίνισης, όπως έγινε γνωστό, αφορούσαν, κυρίως, το γραφείο του Έριχ Μίλκε, επικεφαλής της Στάζι. Διήρκεσαν δώδεκα μήνες και κόστισαν 11 εκατομμύρια ευρώ.

Στη συνοικία του ανατολικού Βερολίνου Λίχτενμπεργκ και εν μέσω "σκυθρωπών" κτισμάτων, η έδρα της Στάζι κατελήφθη εξ εφόδου από τους Βερολινέζους μόλις έπεσε το Τείχος του Βερολίνου, από την 1η ως τις 15 Ιανουαρίου του 1990.

Στο μεταξύ, στις 14 Ιανουρίου της επόμενης χρονιάς, η υπηρεσία που διαχειρίζεται τα αρχεία της Στάζι θα εορτάσει τα 20 χρόνια από την ημέρα που αυτά είναι διαθέσιμα για το κοινό. defecenet.gr

Δύο εκατομμύρια 83 χιλιάδες Γερμανοί έχουν ζητήσει να δούν τον φάκελό τους στην Στάζι. Από αυτούς, οι 80.611 εξέφρασαν την ανωτέρω επιθυμία στη διάρκεια του έτους που πέρασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.