Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ... ΛΟΓΩ ΜΕΙΩΣΗΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ! ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ...

Το "μαχαίρι" στους μισθούς και το "ψαλίδι" στις θέσεις εργασίας οδήγησαν στην αύξηση της παραγωγικότητας της Ελλάδας, σύ...

Το "μαχαίρι" στους μισθούς και το "ψαλίδι" στις θέσεις εργασίας οδήγησαν στην αύξηση της παραγωγικότητας της Ελλάδας, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ. Και κατ' επέκταση, η βελτίωση της παραγωγικότητας και η μείωση του κόστους εργασίας οδηγούν στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, ο δείκτης ανταγωνιστικότητας της χώρας μας αυξήθηκε μετά τη μείωση των μισθών των εργαζομένων.
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, η παραγωγικότητα εργασίας στη χώρα μας σημείωσε αύξηση κατά 2,4%, το α΄ τρίμηνο του 2011, έναντι μείωσης 0,1% κατά μέσο όρο στις χώρες του ΟΟΣΑ και αύξησης 0,7% στην Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, στο εννεάμηνο του 2011 το 32,5% των νέων συμβάσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αφορούσε μερική απασχόληση και το 8,6% εκ περιτροπής απασχόληση.
Επιπλέον, 42.800 συμβάσεις πλήρους απασχόλησης μετατράπηκαν σε μερικής ή εκ περιτροπής (αύξηση 173% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2010).
Σε ό,τι αφορά το κόστος εργασίας η χώρα μας παρουσιάζει τη μεγαλύτερη μείωση στην Ευρώπη με 2,8%, ενώ δεύτερη με διαφορά είναι η Ιρλανδία με ρυθμό μείωσης 1,3% και αμέσως μετά η Ισπανία, με 0,7% και η Ολλανδία με 0,6%.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Τράπεζας της Ελλάδος, πέρυσι το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος μειώθηκε κατά 3,8%.
Η παραγωγικότητα, παρά τη μεγάλη ανεργία και τη μείωση του εργατικού δυναμικού, διαμορφώθηκε στο 2,4% το τέταρτο τρίμηνο του 2011 από 1,3%, δίνοντας μας και πάλι την πρώτη θέση στη σχετικό πίνακα με τις Ιρλανδία, Ουγγαρία, Γερμανία και Πολωνία να ακολουθούν.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.