Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΕΧΘΕΣ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

Η εσπερία Κρήτη και ιδιαίτερα η πόλις της Κισάμου, έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, εόρτασε, σεμνοπρεπώς και ιεροπρεπώς, τον...


Η εσπερία Κρήτη και ιδιαίτερα η πόλις της Κισάμου, έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, εόρτασε, σεμνοπρεπώς και ιεροπρεπώς, τον προστάτη και πάτρωνα Άγιο της, Σπυρίδωνα Επίσκοπο Τριμυθούντος τον θαυματαουργό.

Οι εορτασμοί έλαβαν χώρα στον ομώνυμο ιστορικό Καθεδρικό Ναό της πόλεως, κτίσμα του 19ου αιώνος.

Του Εσπερινού χοροστάτησε ο Οικείος Επίσκοπος, Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Μακάριος Σπυριδάκης, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουδουμά, προσκεκλημένος της Μητροπόλεως ομίλησε στο τέλος του Εσπερινού με θέμα: «Τρόποι και μέθοδοι σωτηρίας στην ταραγμένη ζωή μας μέσα από τον βίο του Αγίου Σπυρίδωνος».

Ο ομιλητής με λόγους απλούς,κατανοητούς, βαθύτατατα θεολογικούς και πατερικούς μίλησε για το ήθος του Αγίου Σπυρίδωνος και την δυνατότητα υπέρβασης των κρίσεων των καιρών μας, μέσα από το βίωμα και την εμπειρία των Πατέρων της Εκκλησίας μας, του

Αγίου Σπυρίδωνος.

Την κυριώνυμο ημέρα στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός και ο οικείος Επίσκοπος κ. Αμφιλόχιος.

Ο Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος εξέφρασε την χαρά του για την ευλογητή παρουσία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και των Σεβ. αγίων Αρχιερέων της Κρήτης. Όπως σημείωσε ο κ. Αμφιλόχιος στον χαιρετισμό του: «Η τέλεσις της Αναιμάκτου Θυσίας υπό την Προεδρία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και με την συμμετοχή Σεβ. Αρχιερέων της Μεγαλονήσου, διατρανώνει το μέγα μυστήριο της ενότητας της Εκκλησίας. Η μετοχή στο κοινό Ποτήριο της ζωής, η συλλειτουργία και συμπροσευχή δεν αποτελούν εθιμικές συνήθειες και βυζαντινισμούς, όπως πολλοί ισχυρίζονται, αλλά την μόνη οδό λύτρωσης, ελευθερίας, και δυνατότητας υπέρβασης των δεινών των καιρών, αλλά και κάθε εποχής».

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Αμφιλόχιο και εκ μέρους των συλλειτουργούντων Αρχιερέων για την ευγενική πρόσκληση και ζεστή φιλοξενία του ομίλησε επίκαιρα για την σημασία και το νόημα της ημέρας και εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος.

«Ο Άγιος μας, είπε, είναι οδοδείκτης σε όλους εμάς, σε όσους θέλουν και αγωνίζονται, να πορευθούν τον «αγώνα τον καλόν», τον αγώνα της υπομονής, της καρτερικότητας, της πίστεως, της ταπεινώσεως. Τον αγώνα που ανοίγει τον ορίζοντα της ζωής, που οδηγεί στο φως, στην ζωή του μέλλοντος αιώνος, που είναι πέρα και πάνω από κρίσεις, διακρίσεις και επικρίσεις».

Ακολούθησε λιτάνευσις της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος του Αγίου και του Τεμαχίου Ιερού Λειψάνου Του που φυλλάσσεται στον ομώνυμο Ναό του, με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, των αρχών του τόπου και του Νομού και πλήθους προσκυνητών. (romfea.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.