Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΗΝ ΑΣΤΟΡΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ "ΣΤΑΘΑΚΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ" ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ.(ΒΙΝΤΕΟ)

Η Νέα Υόρκη γέμισε χαρούμενες παιδικές φωνές από παιδιά 3ης, 4ης κ 5ης γενιάς Ελληνοαμερικανών που μαζεύτηκαν στο «ΣΤΑΘΑΚΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝ...

Η Νέα Υόρκη γέμισε χαρούμενες παιδικές φωνές από παιδιά 3ης, 4ης κ 5ης γενιάς Ελληνοαμερικανών που μαζεύτηκαν στο «ΣΤΑΘΑΚΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» στην Αστόρια της Νέας Υόρκης για να πάρουν τα δωράκια τους από τον Αϊ-Βασίλη τον οποίο αυτή την χρονιά υποδύονταν ο γνωστός και αγαπημένος πετυχημένος σκηνοθέτης της ομογένειας στις ΗΠΑ Λεωνίδας Λοϊζίδης. Περισσότερα από 50 παιδάκια νηπιακής, προσχολικής και σχολικής ηλικίας μαζεύτηκαν την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου σε μια χαρούμενη γεμάτη ζεστασιά γιορτή αγάπης και προσφοράς που εδώ και μια 20ετια οργανώνουν και προσφέρουν οι γνωστοί ομογενείς δωρητές και ευεργέτες της τοπικής κοινωνίας στην Αστόρα Πέτρος και Γιούλη Πανταζή και τα αδέλφια Γιώργος και Παναγιώτης Κατσίχτης. Προσωπικότητες με απλότητα καρδιές γεμάτες καλοσύνη και διάθεση προσφοράς με δωρεές , που άλλοτε γίνονται γνωστές και στα τοπικά ομογενειακά ΜΜΕ και άλλοτε παραμένει αφανής με επιλογή των ιδίων οι οποίοι προτιμούν να προσφέρουν χωρίς τυμπανοκρουσίες και αυτοπροβολή. Αυτοί οι τέσσερις άνθρωποι Έλληνες πρώτης γενιάς όλοι τους που πασχίζουν με το δικό τους τρόπο να κρατηθούν οι παραδόσεις τα ήθη και τα έθιμα της Ελληνικής Ορθοδοξίας εδώ και πολλά χρόνια επωμίζονται όλα τα έξοδα για να στηθεί η συγκεκριμένη παιδική εορτή. Προσφέρουν με έξοδα τους και με δωρεές όχι μόνον τα γλυκά τα φαγητά τα πλούσια εδέσματα για παιδιά και γονείς αλλά και τα δώρα που λαμβάνουν τα παιδάκια.

Τα φαγητά και τα γλυκά προσφέρονται από τα καταστήματα τους, το γνωστό και διάσημο για μια 35ετια Ζαχαροπλαστείο «Λευκός Πύργος» που βρίσκεται στο κέντρο της Αστόριας και αντίστοιχα το επίσης γνωστό στέκι Ελλήνων αλλά και αμερικανών “Neptune Diner” επίσης στο κέντρο της Αστόριας. Την γιορτή αναλαμβάνουν και οργανώνουν εθελοντές δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην πολιτιστική επιτροπή του Σταθάκειου πολιτιστικού κέντρου οι οποίοι και φέτος με την διακριτική καθοδήγηση του ομογενών Θανάση Αρώνη και της Αυγερινής Κατέχη αλλά και άλλων 10αων απλών ανθρώπων που ο κάθε ένας βάζει αρκετή προσωπική δουλειά όπως ο Γιάννης Γκόρος που επιμελείται την προετοιμασία της κουζίνας δημιούργησαν μια ζεστή ανθρώπινη οικογενειακή ατμόσφαιρα για τους μικρούς υψηλούς προσκεκλημένους οι οποίοι όσο περίμεναν τον Αϊ-Βασίλη είχαν την ευκαιρία
να δουν ακροβατικά από τον διακεκριμένο αθλητικό όμιλο ΛΟΥΠΑΚΗ και να χαζέψουν με τα κόλπα ταχυδακτυλουργίας ΚΑΜΑΡ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε η απερχόμενη Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην ΝΥ Πρέσβης κ Αγλαϊα Μπαλτά η οποία μοίρασε παιχνίδια και έπαιξε με τα πιτσιρίκια.

Τα λόγια όμως είναι πολύ λίγα και η όποια περιγραφή δεν μπορούν με τίποτα να περιγράψουν συναισθήματα και βιώματα με την χαρά να ζωγραφίζεται στα λαμπερά προσωπάκια ή πολύ περισσότερο να υποκαταστήσουν τις εικόνες που καταγράψαμε με το φακό μας. (koukouvagia.com)


----------------------


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.