Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ "ΟΜΗΡΟΥ" ΣΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ, ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΥΠΑΝΙΟΥ

Δημοσιεύματα περί αναχώρησης της πλατφόρμας «Όμηρος» από το οικόπεδο Αφροδίτη και η μετακίνησή του στο Ισραηλινό κοίτασμα ΤΑΜΑΡ προκάλεσαν ...


Δημοσιεύματα περί αναχώρησης της πλατφόρμας «Όμηρος» από το οικόπεδο Αφροδίτη και η μετακίνησή του στο Ισραηλινό κοίτασμα ΤΑΜΑΡ προκάλεσαν αναστάτωση στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τύπου, η μετακίνηση της πλατφόρμας θα γίνει την άλλη βδομάδα και πριν ολοκληρώσει τις εργασίες της. Ωστόσο, κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα και πως η πλατφόρμα θα συνεχίσει τις εργασίας της στο οικόπεδο της Κυπριακής ΑΟΖ.
Σύμφωνα και με την Υπουργό Εμπορίου Πραξούλλα Αντωνιάδου, το τρυπάνι της NOBLE θα παραμείνει στο οικόπεδο 12, εκτελώντας κανονικά τις εργασίες του, τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. Τότε αναμένονται τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των γεωτρήσεων.

Οι δυσκολίες στην γεώτρηση, όσο το τρυπάνι προχωρά σε μεγαλύτερο βάθος μεγάλωναν και υπήρξε καθυστέρηση στη διαδικασία. Τα μέτρα γεώτρησης που έμειναν για να ολοκληρωθεί η δουλειά της NOBLE είναι λιγότερα από 150. Αυτό σημαίνει ότι το τρυπάνι άγγιξε τα 4 χιλιάδες μέτρα κάτω από το βυθό. Ωστόσο, υπάρχουν οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στον τύπο για μετακίνηση της πλατφόρμας στο Ισραηλινό κοίτασμα αλλά και οι διαβεβαιώσεις της υπουργού εμπορίου ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μετάβαση του Προέδρου Χριστόφια στον «Όμηρο» θα γίνει την ερχόμενη βδομάδα. Στην πλατφόρμα θα μπορέσουν να μεταβούν και δημοσιογράφοι.
 Πριν το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, θα γίνει και δοκιμαστική καύση του δείγματος που θα ληφθεί από το βάθος των πρώτων μέτρων του κοιτάσματος, που ενδεχομένως να γίνει συμβολικά κατά την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. koukouvagia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.