Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ ΓΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ! ΔΩΡΟ ΣΤΗΝ ΟΥΝΕΣΚΟ!!!

ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" Σας παρουσιαζουμε σήμερα δύο από τα ντοκουμέντα που μας απέστειλε Ελληνόψυχος από τον περιβάλλοντα χώρο της Α...

ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ"


Σας παρουσιαζουμε σήμερα δύο από τα ντοκουμέντα που μας απέστειλε Ελληνόψυχος από τον περιβάλλοντα χώρο της Αγιάς Σοφιάς. Αρχαίοι κίονες από το περιστύλιο της εκκλησιάς μας έχουν μετατραπεί σε τραπεζάκι υπαίθρια από τους μογγόλους. Μάλιστα στις φωτογραφίες (τουλάχιστον στις υψηλής ανάλυσης που έχουμε στην κατοχή μας) διακρίνονται κι οι επισημάνσεις μιάς κάποιας αραιολογικής υπηρεσίας που τα έχει χαρακτηρισμένα. Αφήνουμε την εικόνα να μιλήσει ευχόμενοι ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΒΕΒΑΙΩΣ χρόνια πολλά στην ΟΥΝΕΣΚΟ που ασχολείται ΥΠΟΤΊΘΕΤΑΙ με αυτά και που σήμερα έχει γενέθλια μιάς και ιδρύηθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1946:



7 σχόλια

  1. Eine amorfwtoi ZWA OI MOGGOLOI........AKOMA PIO "AMORFWTA ZWA" EINE KAI OI FRAGGOI...
    G Amelethtos (Byzantinos)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέρω ότι θα "πειράξουν" τα σχόλια που θα κάνω. Ξέρω επίσης ότι κάποιοι θα μου "σύρουν" τον......"αναβαλλόμενο". Δεν με πειράζει ότι κι αν μου πουν διότι μ' αρέσει η αλήθεια όσο πικρή κι αν είναι. Οι Μογγόλοι ουδεμία σχέση έχουν με τον ελληνικό πολιτισμό και ως εκ τούτου διαχειρίζονται τα πολιτιστικά μνημεία που κατέκτησαν, κατά τον τρόπο που (ορθώς μεν ελλιπώς δε) καταγγέλλετε, αλλά αυτά τα κιονόκρανα από τον ναό του Απόλλωνος και της Αρτέμιδος βρίσκονται στην ίδια θέση πεταμένα από την εποχή που ο Γιουτπράβδα αποφάσισε να οικοδομήσει τον "αγία σοφία" πάνω στον αρχαίο ελληνικό ναό κατεδαφίζοντας τον, χρησιμοποιώντας μάλιστα και τα κατεδαφισθέντα υλικά του ναού για την κατασκευή του νέου. Ότι δε έλλειπε από την "συλλογή", τα μάζευε από του ελληνικούς ναούς της επικράτειας της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας για να "διακοσμήσει" τον κατασκεύασμα του. Ότι υλικό περίσσεψε πετάχτηκε αφημένο στην τύχη του. Τότε δεν υπήρχε "ουνέσκο". Άλλωστε δεν χρειάζεται να πηγαίνετε τόσο "μακρυά" για να "ανακαλύπτετε" αθλιότητες εις βάρος του ελληνικού πολιτισμού. Στην Σαλαμίνα ο τύμβος των Σαλαμινομάχων είναι σκουπιδότοπος. Ο Μαραθώνας που τόσο υπερήφανος ήταν ο Αισχύλος έγινε κωπηλατοδρόμιο από τον Τούρκογλου. Ο λόφος Ζάγανι στον Δήμο Ερχιέων (Σπάτα) η αρχαιότερη οργανωμένη ακρόπολη του κόσμου, εξαφανίστηκε και έγινε αεροδρόμιο της Χόχφιτ. (το αίσχος μπορείτε να το "θαυμάσετε" στο "μουσείο" του αεροδρομίου. Όλοι μα όλοι οι χριστιανικοί ναοί γύρω από την Ακρόπολη έχουν στις κατασκευές τους ενσωματωμένα μέλη από τους δολίως κατεδαφισθέντες αρχαίους ναούς της περιοχής. Εν κατακλείδι, δεν σας άκουσα να διαμαρτύρεστε για την κατάχωση από τον ΗΣΑΠ του βωμού των 12 θεών στο θησείο. Κυρίες και κύριοι. Δεν αμφισβητώ ούτε κατ' ελάχιστον τον πατριωτισμό σας. Ούτε το να πιστεύετε όπου και όπως θέλετε. Αυτό όμως που θέλω να τονίσω, είναι ότι πρώτα πρέπει να βλέπουμε το τι κάνουμε εμείς και μετά το τι κάνουν οι άλλοι. Αφού εμείς οι ίδιοι δεν σεβόμαστε και λοιδορούμε την ιστορία μας και την πολιτισμική κληρονομιά μας, πως έχουμε την απαίτηση να την σέβονται οι βάρβαροι;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 17/11/11 10:37 πμ

    "Αυτό όμως που θέλω να τονίσω, είναι ότι πρώτα πρέπει να βλέπουμε το τι κάνουμε εμείς και μετά το τι κάνουν οι άλλοι. Αφού εμείς οι ίδιοι δεν σεβόμαστε και λοιδορούμε την ιστορία μας και την πολιτισμική κληρονομιά μας, πως έχουμε την απαίτηση να την σέβονται οι βάρβαροι;;;;"

    Συμφωνώ απολύτως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 10.37 απλά τα είπες όλα...συμφωνώ απολύτως με τα λεγόμενά σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. DEN ME PEIRAKSAN TA SXOLEIA SOY, ME EYXARISTHSAN,GIATI BLEPW OTI DEN EXOYN OLOI OI ELLHNES PAROPIDES,EPISHS O NAOS THS ARTEMIDOS STHN EFESSO HTAN TO OMORFOTERO[ISWS] KTHRIO POY XTHSTHKE POTE, ALLA TO KATESTREPSE O [XRYSOSTOMOS]GIATI EIMASTAN EIDOLOLATRES,POLES KOLONES KAI MARMARA TA PEIRE O [MEGAS]KWNSTANTINOS KAI EFTIAKSE THN AGIA SOFIA
    EYXARISTW APOSTOLOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι μεν αλλά... η αλήθεια είναι επίσης ότι, τα υλίκα από τους αρχαίους ναούς ναι μεν αφαιρέθηκαν χωρίς να πρέπει, ωστόσο χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον για την ανέγερση ενός άλλου μνημείου. Μία πολιτισμική ανακύκλωση θα μπορούσαμε να πούμε ότι διεξήχθη, που ίσως μάλιστα να στάθηκε λόγος να σωθούν και αυτά τα κιονόκρανα ως τις μέρες μας, ειδικά αν λάβουμε υπ' όψη μας πως οι ντόπιοι κάτοικοι συχνά χρησιμοποιούσαν υλικά από γύρω κτίσματα για να κατασκευάσουν τις οικίες τους!

    Και καλά αν επρόκειτο για ζήτημα επιβίωσης, συνοδευόμενο από άγνοια περί της σημαντικότητας των αρχαίων μνημείων που είχαν οι αμαθείς και ταλαιπωρημένοι συνάνθρωποί μας από το παρελθόν, αλλά τούτο το πράγμα να χρησιμοποιούνται τα αρχαία μνημεία για... να ελκύουν τουρίστες στην καφετέρια πως να δικαιολογηθεί; Με έλλειψη τραπεζιών ή με έλλειψη γνώσης; Μόνο με έλλειψη σεβασμού μπορώ να γνωμοδοτήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι σε κάποιο cafe αυτά ? Και ποιο είναι το όνομά του ? Αύριο πρωί-πρωί πάω και το καταγγέλω εκεί που πρέπει. Όποιος γνωρίζει λεπτομέρειες ας μας πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.