Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑΛΑΜΟΣ ΑΕΡΙΩΝ Ο ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ 24ΩΡΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ

Σε… θάλαμο αερίων λόγω της σχεδόν 24ωρης καύσης καλωδίων, απ’ όπου οι Αθίγγανοι της περιοχής εξάγουν το χαλκό που αυτά περιέχουν, έχει μετα...


Σε… θάλαμο αερίων λόγω της σχεδόν 24ωρης καύσης καλωδίων, απ’ όπου οι Αθίγγανοι της περιοχής εξάγουν το χαλκό που αυτά περιέχουν, έχει μετατραπεί ο Βοτανικός. Οι περίπου 2.000 Ρομά αλβανικής υπηκοότητας έχουν καταλάβει μια έκταση τεσσάρων στρεμμάτων όπου έστησαν τη δική τους παραγκούπολη, πέντε χιλιόμετρα μόλις από την Ομόνοια. Πρόκειται για μια ιδιότυπη «φαβέλα», άβατο για τις αστυνομικές δυνάμεις, όπου βρίσκουν καταφύγιο διάφορα εγκληματικά στοιχεία.
Εκείνο πάντως που ανησυχεί τους 35.000 κατοίκους της περιοχής, που περιλαμβάνει σχεδόν όλο το 3ο και 4ο Δημοτικό Διαμέρισμα της Αθήνας καθώς και το Δήμο Ταύρου, είναι η καθημερινή καύση χιλιάδων μέτρων καλωδίων, χρησιμοποιώντας ως καύσιμη ύλη… λάστιχα αυτοκινήτων!

Αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται αποπνικτική ατμόσφαιρα, που παραπέμπει ευθέως σε καταστάσεις τύπου Σοβέζου, αφού απελευθερώνονται στο περιβάλλον διοξίνες και ουράνιο με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την υγεία των κατοίκων.

Ακόμη και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ξύπνησε από το συνήθη λήθαργό του και ευαισθητοποιήθηκε για την υγειονομική βόμβα που βρίσκεται στα όρια της πόλης του. Με επιστολή του, στην οποία χρησιμοποιεί ιδιαίτερα δραματικούς τόνους, καλεί τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου κι άλλους αρμόδιους φορείς να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Σ’ αυτήν καταγγέλλει ευθέως την ΕΛ.ΑΣ. ότι κάνει τα «στραβά μάτια», παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες των περιοίκων και της δημοτικής αρχής για την κατάσταση που επικρατεί στον παράνομο καταυλισμό.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

-----------------------------


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.