Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΙ ΧΟΛΟΣΚΑΤΕ ΠΕΡΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ; ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ 17 ΜΗΝΕΣ, ΕΠΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ;;;

Διαβάζουμε απο την σελίδα του "συγκροτήματος": "Διαιωνίζεται η βελγική πολιτική κρίση καθώς ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, γαλλό...

Διαβάζουμε απο την σελίδα του "συγκροτήματος": "Διαιωνίζεται η βελγική πολιτική κρίση καθώς ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, γαλλόφωνος σοσιαλιστής Ελιο Ντι Ρούπο, κατέθεσε στο βασιλιά Αλβέρτο Β' την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, την ώρα που επείγει να ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2012.
Η κατάθεση της εντολής στα Ανάκτορα έγινε ύστερα από την αποτυχία του Ντι Ρούπο να γεφυρώσει τις διαφωνίες των ηγεσιών των έξι κοινοβουλευτικών κομμάτων, πάνω σε μίνιμουμ συμφωνίας προκειμένου, εντός του 2012 να περισταλεί το βελγικό δημόσιο έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ, κάτι που θα προφύλασσε τη βελγική οικονομία από την κρίση χρέους που σοβεί στην Ευρωζώνη.
Στο ανακοινωθέν τα βελγικά Ανάκτορα επισημαίνουν «την κρισιμότητα, που χαρακτηρίζει τώρα την πολιτική κατάσταση», αλλά προσθέτουν ότι «είναι προς το γενικό συμφέρον του βελγικού λαού να επιλυθεί γρήγορα, με τρόπο ενεργητικό, αυτή η μακρά πολιτική κρίση».
Όταν έγινε γνωστό ότι ο Ντι Ρούπο κατέθεσε την εντολή, ο μονάρχης Αλβέρτος Β' επέστρεψε στις Βρυξέλλες και από την ανάρρωση του αφού παρουσίασε καρκίνο του δέρματος στη μύτη του.
Στο μεταξύ στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές ανέβηκε στο 2,90% το σπρεντ των 10ετών βελγικών κρατικών ομολόγων.
Το Βέλγιο μετά τις εκλογές του περυσινού Ιουλίου, που δεν έδωσαν σε κανέναν πολιτικό σχηματισμό πλειοψηφία, εξακολουθεί να έχει υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον Ιβ Λετέρμ.
Επιπλέον έχει αυξηθεί, στο ίδιο χρονικό διάστημα, ο από το Σύνταγμα ρυθμιστικός ρόλος του 77χρονου Βέλγου μονάρχη που έχει αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο μεταξύ των γαλλόφωνων και ολλανδόφωνων πολιτικών της χώρας, με κεντρικό στόχο την άρση του 17μηνου αδιέξοδου σχηματισμού κυβέρνησης, ένα παγκόσμιο ρεκόρ".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.